Directia Finantelor Publice Timisoara: Creantele mai mici de 40 de lei ale celor care datorau bani la bugetul de stat, sterse din oficiu

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anulat in mod automat creantele mai mici de 40 de lei ale celor care datorau bani la stat. Este vorba despre sumele aflate in sold la data de 31 decembrie a anului 2021.


Conform Codului de procedura fiscala, creantele care se situeaza sub cuantului de 40 de lei, aflate in evidenta ANAF la data de 31 decembrie a anului precedent, sunt anulate in anul urmator.

Plafonul de 40 de lei a fost introdus pentru a fi evitate situatiile in care cheltuielile de urmarire si executare silita, exclusiv cele privind comunicarea prin posta, sa fie mai mari decat creantele fiscale supuse executarii silite.

Este vorba despre impozite, taxe si contributii sociale, precum si despre dobanzile, penalitatile sau majorarile aferente acestora.

Termenul de sapte zile pentru stergerea datoriilor fiscale sub 40 de lei este prevazut in Ordinul ANAF nr. 727/2019. (R.G.)

Leave a Reply