Tentativa de puci in PMP! Fostul lider Eugen Tomac incearca sa „preia” fraiele partidului, intrucat Cristian Diaconescu, actualul presedinte, refuza o alianta cu PNL

O grupare condusa de fostul lider al Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, a anuntat, miercuri seara, pe pagina de Facebook a partidului, ca 46 de lideri din 69, reuniti in Colegiul National al PMP, au convocat un Congres in data de 19 februarie pentru alegerea unei noi conduceri, cu procedura de vot online.


„Colegiul National al Partidului Miscarea Populara s-a intrunit statutar astazi, 12 ianuarie 2022, cu prezenta a 46 de lideri din 69 si a hotarat convocarea Congresului PMP in data de 19 februarie 2022 pentru alegerea unei noi conduceri nationale, cu procedura de vot online”, se arata in comunicatul de presa semnat de PMP.

Eugen Tomac a declarat pentru presa ca la aceasta sedinta ”nu s-a discutat nici o clipa despre proiecte legate de relatia cu alte partide. In mod democratic, cu unanimitate de voturi, toti cei prezenti am solicitat convocarea unui nou Congres”.

In replica, liderul PMP, Cristian Diaconescu, a scris joi dimineata pe Facebook ca grupul a fost organiat in mod nestatutar, iar deciziile de demitere si de numire a altor persoane pe loc, cat si ”asa zisul Congres” sunt ilegale.

Diaconescu a mai precizat ca tot ce se posteaza pe pagina de Facebook a PMP nu reprezinta pozitia oficiala a conducerii centrale.

Iata mesajul integral al presedintelui PMP:

”In aceasta dimineata, am avut o surpriza neplacuta, sa constat, ca un grup de “organizatori binevoitori”, au convocat aseara o adunare, pe care au denumit-o in mod ILEGAL Colegiu National (conform Statutului Partidului – urmeaza sa revin cu detalii). Au incercat sa legitimeze aceasta adunare, inducand in eroare participantii ca eu si colegii mei din Conducerea Centrala am fi parte din aceasta initiativa.

Ca sa fie clar, NU am initiat, NU am participat la intalnire, NU legitimam nicio decizie pe care ar fi luat-o acest grup, organizat in mod nestatutar.

Deciziile de demitere si numire a altor persoane pe loc, cat si asa-zisul Congres anuntat pentru februarie sunt ilegale, urmand ca cei care au organizat aceasta initiativa sa cunoasca consecintele in scurt timp.

Comunicarea pe pagina oficiala a partidului este in acest moment compromisa, ceea ce se posteaza acolo nu reprezinta pozitia oficiala a Conducerii Centrale”.

Tensiunile dintre Eugen Tomac si Cristian Diaconescu sunt mai vechi si vizeaza politica de aliante. (M.I.)

One thought on “Tentativa de puci in PMP! Fostul lider Eugen Tomac incearca sa „preia” fraiele partidului, intrucat Cristian Diaconescu, actualul presedinte, refuza o alianta cu PNL

Leave a Reply