O delegatie a Consiliul Judetean Timis a fost prezenta la Novi Sad, in Serbia, la deschiderea oficiala a anului Capitalei Europene a Culturii 2022

Consiliul Judetean Timis a fost reprezentat la Novi Sad, Serbia, la deschiderea oficiala a anului Capitalei Europene a Culturii 2022, de catre administratorul public al judetului, Marian Constantin Vasile. In cadrul delegatiei, acesta a fost insotit de membri ai aparatului de specialitate implicati in activitati de promovare a turismului.


Scopul deplasarii a fost realizarea uni schimb de experienta si de bune practici cu vecinii nostri sarbi in ceea ce priveste provocarile pe care le presupune organizarea evenimentului de deschidere, dar si a intregului program cultural, in perspectiva anului 2023, cand Timisoara va detine, la randul ei, titlul de Capitala Europeana a Culturii.

Consiliul Judetean este unul dintre cei trei parteneri finantatori, cu un angajament de cel putin 5 milioane euro, cat si un puternic sustinator al proiectului, succesul acestuia insemnand un castig pentru intregul judet.

In cadrul delegatiei, reprezentantii CJ au purtat discutii cu membri ai delegatiilor UE, Comisiei Europene, Ministerului Culturii si Guvernului Serbiei, cat si cu oficialitati locale si ale provinciei.

„Experienta de la fata locului si discutiile cu organizatorii, la cald, chiar dupa ce au pus la punct ultimele detalii, sunt importante pentru oricine doreste sa evite greselile si sa preia exemple de buna practica.

Am lansat autoritatilor provinciei o invitatie, cu sanse foarte mari sa se concretizeze, pentru intensificarea colaborarii, in special pe cultura, care sa culmineze cu un eveniment, in decembrie 2022, organizat de CJ Timis.

Este un moment unic si foarte important in istoria euroregiunii, pentru ca avem doua capitale europene ale culturii foarte apropiate din punct de vedere spatial si temporal, acest fapt conducand la amplificarea unitatii, prosperitatii si evolutiei comune a comunitatilor noastre”, spune Marian Vasile. (I.P.)

Leave a Reply