FOTO. Expozitie inedita de scaune “inventate” de studentii Facultatii de Arhitectura din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara

Holul central al Bibliotecii UPT a gazduit joi, 13 ianuarie 2022, vernisajul celei de-a V-a editii a expozitiei „Sit With Me”, realizata de studentii anului 6 al Facultatii de Arhitectura si Urbanism din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara, ca proiecte aferente materiei „Amenajari interioare”.


In cadrul proiectului de arhitectura de interior, studentii, coordonati de cadrele didactice Cristina Povian si Camil Milincu, si-au propus realizarea unui obiect de stat de mici dimensiuni, ergonomic si menit sa asigure confortul necesar lecturii intr-o biblioteca sau acasa.

Studentii au fost provocati sa-si dea frau liber imaginatiei si sa creeze scaune care sa se incadreze in tematica editiei din acest an – „Sit With Me in a Library”, fie ca este biblioteca de acasa sau de la universitate. Forma, culorile, materialele au fost lasate la latitudinea studentilor, astfel incat a rezultat o mare diversitate de modele, din lemn, metal, carton, polistiren, plexiglas, sfori, plastic, tevi si chiar licheni.

In cadrul vernisajului, care a reunit 40 de exponate, studentii si-au prezentat realizarile, conceptul de la care au plecat, dificultatile pe care le-au intampinat in realizarea acestora.

Expozitia va putea fi vizitata in perioada 13.01.2022- 31.01.2022. (I.P.)

Leave a Reply