Directorul SC Horticultura SA Timisoara, demis din functie! Este acuzat de grave abateri de la atributiile de serviciu, care s-ar fi rasfrant asupra modului de intretinere al parcurilor si zonelor verzi

Consiliul de Administratie al S.C. Horticultura S.A. a decis, in unanimitate, cadrul sedintei de vineri, 21 ianuarie, demiterea directorului executiv Andrei Dragila pentru grave abateri de la atributiile de serviciu, abateri care au avut efecte negative asupra modului de intretinere al zonele verzi si al parcurilor din zona centrala si care au adus prejudicii semnificative bunei functionari societatii pe care a condus-o.


Toti cei 7 membri ai Consiliului de Administratie au constatat ca fostul director executiv nu si-a indeplinit obligatiile legale, asumate prin contractul de mandat.

Fostul director executiv al societatii nu a luat masuri pentru a creste veniturile din surse alternative, preferand ca societatea sa se bazeze doar pe contractele cu municipalitatea si pe veniturile pe care le aduc acestea.

Nu a instituit nicio modalitate clara de evaluare a calitatii serviciilor prestate, nici in urma adreselor venite de la Directia de Mediu, in care erau reclamate deficiente, lucru extrem de grav avand in vedere ca, la 3 astfel de notificari, contractul cu Primaria Municipiului Timisoara, principalul aducator de venituri pentru societate, poate fi reziliat. Printre notificarile venite de la Directia de Mediu se numara si cea referitoare la deteriorarea Parcului Rozelor din cauza intretinerii deficitare.

Directorul executiv nu s-a ingrijit de buna intretinere a patrimoniului societatii. In urma vizitelor efectuate de membrii CA la serele si pepiniera societatii au fost constatate lipsa curateniei, imposibilitatea identificarii stocurilor de plante detinute si lipsa de intretinere a echipamentelor.

Consiliul de Administratie a constatat ca:

  • Acesta nu a prezentat CA un plan de management, iar atunci cand, dupa repetate solicitari a facut-o, a transmis in fapt planul de administrare intocmit de Consiliul de Administratie precedent, care nu are dezvoltata componenta de management ceruta de lege;

  • A impiedicat realizarea auditului, incalcand astfel direct dispozitia CA din data de 18 iunie 2021;

  • Nu a prezentat un plan de remediere a deficientelor constatate de membrii CA in Parcul Botanic, in urma vizitei din data de 9 iulie 2021.

  • Nu a indeplinit strategia stabilita in planul de administrare pentru majoritatea punctelor asumate;

  • Nu a prezentat, conform contractului de mandat, situatia cheltuielilor societatii, oferind doar informatii partiale si acelea doar in urma unor solicitari repetate;

  • Nu a respectat rolul Consiliului de Administratie si a dat dovada de lipsa de transparenta in transmiterea de informatii catre membrii acestuia, conform solicitarilor, conducand astfel la impiedicarea desfasurarii activitatii Consiliului in bune conditii.

Pentru toate aceste motive, membrii Consiliului de Administratie al S.C. Horticultura S.A. au decis revocarea mandatului directorului executiv. Locul acestuia va fi ocupat, interimar, pe o perioada de 4 luni, de inginerul Dan Rusu.

Antreprenor cu experienta, filiale ale unor companii multinationale cu 700 de angajati si cifre de afaceri de peste 50 de milioane de euro, atat din Romania, cat si din Serbia. Cunoscator a patru limbi straine, acesta a ocupat diverse functii de management in companii nationale si internationale timp de peste 27 de ani.

Noul director interimar al societatii va avea ca prima sarcina din partea Consiliului de Administratie realizarea unui inventar si eficientizarea societatii prin diversificarea surselor de venit. In acelasi timp, Consiliul Local Timisoara va lansa concursul deschis pentru ocuparea acestei functii. (Consiliul de Administratie al S.C. Horticultura S.A.)

Sursa foto: stirideTimisoara.ro

Leave a Reply