VIDEO Mihai Ritivoiu, noul prefect de Timis, a fost instalat oficial in functie si a depus juramantul. “Numirea de azi ma onoreaza, dar si responsabilizeaza!”

Noul prefect al judetului Timis, Mihai Ritivoiu, a depus juramantul la instalarea oficiala in functie, astazi, in cadrul unei ceremonii la care au participat oficialitatile orasului, dar care a fost transmisa si online. Presedinte al PSD Timisoara, Mihai Ritivoiu a fost nominalizat de colegii din partid pentru ocuparea acestei functii, in urma cu o luna, iar, in sedinta de Guvern de ieri, a fost numit oficial.


Demnitatea de prefect de Timis era libera de jumatate de an, dupa ce USR-istul Zoltan Nemeth a fost eliberat din functie, in urma retragerii USR din coalitia de guvernare. In cadrul ceremoniei de depunere a juramantului, Mihai Ritivoiu, s-a declarat onorat de functia publica pe care o va ocupa si ca va reprezenta cu responsabilitate mandatul dat de cei de la PSD.

“Numirea de azi ma onoreaza, dar si responsabilizeaza. De un an de zile pozitia de prefect e din nou una politica, cu tot ce decurge din aceasta. Din acest punct de vedere e cu atat mai serios. Alaturi de Sorin Ionescu, intelegem ca PSD ne-a trimis aici sa transm alegatorilor din Timis ca am inteles mesajul din 2020, ca sa guvernam onest, cu transparenta. Suntem deschisi si vom colabora cu toate formatiunile politice”, a spus Ritivoiu, referindu-se si la colagul sau de partid, care ocupa functia de subprefect.

Noul prefect s-a declarat constient ca va avea un mandat dificil, intrucat Timisul si intreaga Romania traverseaza o perioada complexa, cu multe provocari.

“Pe langa criza facturilor, avem si pandemia aceasta, de doi ani, dar si criza din Ucraina. De asemenea, in Timis avem si problemai migrantilor. Mai avem si disolutia a ceea ce inseamna institutiile de stat, eu vreau sa redau increderea ca legile vor fi respectate”, a mai spus Ritivoiu.

El a cerut, chiar la ceremonia de depunere a juramantului, o intalnire de urgenta la care sa participe primarul Timisoarei, Dominic Fritz, respectiv presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, pentru a ajuta la rezolvarea situatiei dificile a Colterm.

“Aici nu e vorba de partide politice”, a precizat Ritivoiu, sublinind faptul ca este vorba despre sanatatea timisorenilor. (Mara Ion)

Leave a Reply