Bilantul IPJ Timis! Unul dintre cele mai dificile cazuri rezolvate de politistii timiseni in 2021, cel al migrantului din Afganistan injunghiat mortal de un conational

Inspectorul sef al IPJ Timis, chestorul Alin Petecel, a sustinut, astazi, o conferinta de presa, pentru a prezenta, succint, bilantul institutiei pe anul 2021. A fost secondat de comisarul sef Aurel Scornea, unul dintre adjunctii sai, dar si de un reprezentant al Sectiei Regionale de Politie Transporturi Timisoara.


Cel mai important indicator scos in evidenta de seful politistilor timiseni a fost cel al infractiunilor cu violenta, in conditiile in care, anul trecut, toti infractorii implicati in fapte de omor sau de tentative de omor au fost identificati si trimisi in judecata.

In acest context, unul dintre cele mai dificile cazuri a fost considerat cel al crimei din zona Garii de Nord Timisoara, din aprilie 2021, cu migrantul din Afganistan care si-a injunghiat mortal un conational. Ulterior, autorul faptei a fost identificat, dar in urmarire prin Interpol si retinut tocmai in Grecia.

Paradoxal, desi anul 2021 a fost „presarat” cu numeroase accidente rutiere produse pe soselele judetului, potrivit bilantului IPJ Timis numarul evenimentelor de acest tip a fost in scadere, fata de anii trecuti.

”S-au produs 101 accidente grave, cu 46 mai putin decat in anul 2020, inregistrandu-se o scadere cu aproximativ 31,29 %. Aceste evenimente s-au soldat cu 41 de persoane decedate, in scadere cu 7 persoane fata de anul 2020, respectiv cu 14,58 % mai putin si cu un 78 de persoane ranite grav, respectiv cu 39 mai putine decat in anul 2020, reprezentand o diminuare procentuala de aproximativ 34,45 %”, a anuntat comisarul sef Aurel Scornea, adjunctul sefului IPJ Timis pe Ordine Publica.

Politistii au participat la 2.745 de actiuni pe linie rutiera, fiind constatate 1.529 infractiuni. In urma acestor actiuni, au fost retrase 3.712 certificate de inmatriculare si retinute 4.413 permise de conducere.

Un alt domeniu al muncii de politie prezentat in bilantul IPJ Timis pe 2021 a fost cel al furturilor, marcat, in 2021 de condamnarea definitiva de catre instantele de judecata a hotilor de lux care, in ultimii ani, au terorizat tot vestul Romaniei.

”Sesizarile din sfera criminalitatii contra patrimoniului au inregistrat o crestere, cu 5,23%, fata de anul 2020, ceea ce, din punct de vedere numeric, reprezinta o crestere cu 327 de fapte mai multe (de la 6.258 la 6.585). Totodata, per total, se inregistreaza o scadere a infractiunilor de furt cu 101 fapte, adica procentual cu 2,53% (de la 3.991, la 3.890 ), cu precadere in cazul furturilor din societati comerciale, care scad cu 11 fapte, diminuarea procentuala fiind de 1,64% (de la 672, la 661 de fapte)”, se arata intr-un document pus la dispozitia presei.

La capitolul intrebari, la finalul conferintei de presa, s-a manifestat interesul mass media pentru acuzatiile halucinante lansate in spatiul public de un fost ofiter al IPJ Timis, dat afara din sistem si aflat in litigiu cu institutia, despre care inspectorul sef Alin Petecel a raspuns, scurt, ca este vorba despre un fake news… (I.P.)

Foto: Diana Mihai

2 thoughts on “Bilantul IPJ Timis! Unul dintre cele mai dificile cazuri rezolvate de politistii timiseni in 2021, cel al migrantului din Afganistan injunghiat mortal de un conational

  1. Probabil că ceilalți 40 de inspectori șefi ar fi răspuns ”Să dovedească acuzațiile / Să depună o sesizare…bla, bla”, deși nici acestea nu ar fi fost răspunsurile pertinente.
    Coclitul a răspuns ”Este vorba despre un fake news!”
    Bravo! O cocleală marca Petecel Aurelian.

  2. Poate DNA București va investiga modul în care acest analfabet funcțional a ajuns chestor de politie

Leave a Reply