Dosar penal pentru George Simion, dupa incidentul violent de la tribuna Camerei Deputatilor. Liderul AUR l-a luat de gat pe ministrul Economiei si i-a strigat ca este „hot”

Parchetul General a anuntat, marti, ca a deschis dosar penal in cazul incidentului petrecut la tribuna tribuna Camerei Deputatilor, cu o zi in urma, cand ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost luat de gat si bruscat de catre copresedintele AUR, George Simion, in timp ce prezenta un raport. Procurorii s-au sesizat din oficiu, iar Sectia de urmarire penala si criminalistica a deschis dosar penal pentru infractiunile de ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice.


“In fapt, in urma materialelor de presa aparute in ziua de 7.02.2022, s-a retinut ca numitul George Simion, deputat in Parlamentul Romaniei, in timpul sedintei Camerei Deputatilor din aceeasi zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, in timp ce ministrul Energiei isi sustinea discursul la motiunea simpla impotriva sa, agresandu-l pe acesta”, a transmis Ministerul Public.

Reamintim ca liderul deputatilor AUR, George Simion, a mers, luni, la tribuna plenului Camerei Deputatilor in timp ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, isi sustinea discursul la motiunea simpla impotriva sa. Simion l-a luat de gat pe Popescu si l-a bruscat.

Pe fondul vociferarilor din sala ale liderului AUR, Popescu a spus de la tribuna daca poate sa-l trimita „pe domnul Simion sa se duca la domnul Putin sa ieftineasca gazul”. In acel moment, George Simion a venit la tribuna, s-a infipt in Popescu, l-a smucit, tipandu-i in fata „esti un hot”. „Esti un prost!”, i-a replicat Popescu. Sedinta de plen in care se citea motiune simpla impotriva ministrului Energiei a fost suspendata.

George Simion a sustinut ulterior ca s-a dus la prezidiul Camerei Deputatilor pentru a-i spune lui Virgil Popescu ca “este un hot”: “Daca vezi un hot, te duci la el si ii zici ca e un hot”. El a mai sustinut ca “nu i-a facut nimic” si ca “nu a fost nicio agresiune”.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anuntat, luni seara, ca va depune plangere penala in urma incidentului din Parlament: “Nu voi alimenta ura cu ura! Dar cred ca liderul AUR trebuie sa fie sanctionat pentru ceea ce a facut astazi”.

Marti, Popescu a facut o solicitare catre conducerea Camerei Deputatilor in care cere sa i se puna la dispozitie filmarea integrala a incidentelor petrecute luni, la dezbaterea motiunii simple. (V.E.)

Leave a Reply