Primii candidati respinsi la concursul pentru functia de director executiv al Politiei Locale Timisoara. Fostul jandarm Atilla Hajdu, in continuare, favoritul nr. 1

Patru candidati au fost declarati admisi la proba selectiei de dosare din cadrul concursului deschis pentru ocuparea functiei de director executiv al Directiei Politia Locala Timisoara si vor sustine zilele urmatoare celelalte probe. La acest concurs, primul desfasurat de la infiintarea acestei directii si pana in prezent, s-au inscris initial 6 candidati.


”Este un concurs riguros pentru ca ne dorim ca cel care va ocupa functia de director al Politiei Locale Timisoara sa reformeze institutia si sa o aduca mai aproape de cetatean, sa avem politisti locali care ies mai des din birouri si ajung in cartiere, acolo unde sunt problemele reale ale oamenilor. Apoi, avem o mare provocare si in digitalizarea institutiei, care sa usureze interactiunea intre politie si cetateni”, a spus primarul Dominic Fritz.

In urma analizei dosarelor depuse, comisia de concurs a decis respingerea a doi candidati, care nu indeplineau conditiile de vechime si de studii, cerute prin anuntul de concurs. Cei 4 candidati admisi vor sustine, in 10 februarie, probele eliminatorii de testare a competentelor lingvistice de comunicare in limbi straine si de testare a competentelor in domeniul tehnologiei informatiei. Ambele probe sunt eliminatorii. In data de 14 februarie, candidatii admisi vor sustine proba scrisa.

Sa mai spunem ca fostul ofiter de jandarmi Atila Hajdu ramane, in continuare, favoritul principal la castigarea acestei functii, avand in vedere competentele profesionale care nu pot fi egalate de ceilalti competitori. Potrivit cv-ului depus la dosar, capitanul (r) Atilla Hajdu a detinut functii de responsabilitate maxima la Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Timis (IJJT).

Astfel, in perioada 2005 – 2009, a fost luptator si instructor sportiv in cadrul structurii de actiuni speciale si antiteroriste din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara, 2009 – 2014, comandantul structurii de actiuni speciale si antiteroriste din cadrul Inspectoratul Judetean de Jandarmi Timis, 2014 – 2018, ofiter specialist actiuni speciale si antiteroriste, 2018 – 2020, ofiter specialist pregatire continua si formare profesionala, cu asigurarea comenzii detasamentelor de paza si protectie institutionala. De asemenea, in perioada 2011 – 2017, a fost instructor in poligonul de tragere si lector pentru cursurile de formare a tragatorilor si instructorilor de tir. (I.P.)

Leave a Reply