Zeci de politisti, jandarmi si pompieri din Cluj sunt cercetati intr-un dosar penal privind fraude cu vouchere de vacanta

Peste 200 de angajati ai unor structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne sunt cercetati de Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj intr-un dosar penal privind fraude cu vouchere de vacanta, alti 86 de jandarmi fiind cercetati de Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Cluj pentru infractiuni similare.


“In cauza sunt cercetati in calitate de suspecti 118 angajati MAI si o societate comerciala din domeniul turismului impreuna cu angajatii sai. Infractiunile pentru care se fac cercetari sunt fals in inscrisuri sub semnatura privata si inselaciune, atat in forma autoratului, cat si a complicitatii”, a transmis, vineri, Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj.

De asemenea, si IPJ Cluj a confirmat ancheta. „Cu privire la informatiile aparute in spatiul public, in acest moment precizam ca Inspectoratul de Politie Judetean Cluj are calitatea de persoana vatamata in cadrul unui dosar penal aflat in instrumentarea proprie a unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj, care vizeaza infractiuni de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata, cu privire la decontul unor servicii turistice acordate cadrelor Inspectoratului de Politie Judetean Cluj. Cercetarile demarate vizeaza un numar de 60 de efective din cadrul Inspectoratului”, se arata intr-un comunicat transmis de IPJ Cluj, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, asemenea comportamente nu sunt tolerate in cadrul institutiei.

„Mentionam, in contextul dat, faptul ca la nivelul institutiei nu sunt tolerate comportamente sau actiuni necorespunzatoare, care aduc atingere imaginii acesteia. Conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Cluj acorda sprijin anchetei demarate de catre unitatea de parchet, in vederea clarificarii situatiei de fapt si deservirii intereselor justitiei”, se mentioneaza in comunicat.

In cadrul anchetei, si conducerea Gruparii de Jandarmi Mobila (GJM) Cluj-Napoca a transmis ca sunt vizati 52 de angajati ai unitatii, in timp ce Inspectoratul de Jandarmi Judetean “Alexandru Vaida Voevod” Cluj are, deocamdata, un numar de 34 de angajati cercetati.

Potrivit anchetatorilor, reteaua voucherelor ar cuprinde in jur de 1000 de angajati ai inspectoratelor de politie, jandarmi si pompieri din judet, care s-ar fi folosit in mod fals de indemnizatia de vacanta timp de mai multi ani, respectiv suma de 1.450 de lei pe care fiecare o primea anual ca sa mearga in concediu. Concret, ei ar fi rugat mai multi prieteni care aveau unitati de cazare sa le elibereze facturi false, desi nu stateau nicio noapte cazati in respectivele pensiuni sau hoteluri.

Doua agentii de turism fictive ar fi eliberat astfel de facturi. In dosarul in care se fac cercetari pentru inselaciune si uz de fals, face verificari si ANAF.

Ancheta este instrumentata de Parchetul Tribunalului Cluj, unde vor avea loc  audieri. (V.E.)

Leave a Reply