Timisoara, numarul 1 in tara la colectarea corecta a deseurilor electrice. 100 de tone predate la centrele RETIM in 2021 (P)

ECOTIC are o serie de colaborari cu autoritati publice locale, precum si cu companii de salubritate care asigura serviciul de preluare deseuri electrice de la populatie.


Una dintre cele mai stringente probleme la nivel national, cand vorbim de managementul deseurilor electrice, este lipsa de infrastructura care sa puna la dispozitia cetatenilor solutii de debarasare a deseurilor reciclabile, inclusiv a deseurilor electrice si de baterii.

Un exemplu pozitiv si demn de urmat in acest context este Primaria Municipiului Timisoara, care impreuna cu Retim Ecologic Service Timisoara SA pune la dispozitia cetatenilor, patru puncte de colectare unde, pe langa alte categorii de deseuri, pot fi predate gratuit deseuri de echipamente electrice, eletronice si electrocasnice.

Avand la dispozitie posibilitatea de a preda practic oricand deseuri electrice, timisorenii au adus la aceste centre 100 de tone in anul 2021, care au fost predate mai departe catre reciclatorul specializat, compania ECOTIC.

Conform datelor ECOTIC, aceasta este cea mai mare cantitate anuala de deseuri de echipamente electrice, electronice si electrocasnice colectata de la o singura localitate sau de la un singur operator de salubrizare.

La punctele fixe de colectare cetatenii din Timisoara pot aduce echipamente stricate sau uzate din urmatoarele categorii:

– aparate de uz casnic de mari dimensiuni

– aparate de uz casnic de mici dimensiuni

– echipamente informatice si de telecomunicatii

– echipamente de larg consum

– echipamente de iluminat

– unelte electrice si electronice (cu exceptia celor industriale fixe de mari dimensiuni)

– jucarii, echipamente sportive si de agrement

– dispozitive medicale (cu exceptia tuturor produselor implantate si infectate)

– instrumente de supraveghere si control

– distribuitoare automate.

Reamintim care sunt adresele din Timisoara si orarele punctelor de colectare RETIM :
1)Strada Mile Carpenisan nr. 3 (fosta Calea Sagului nr. 147G) Program:  L-V: 09:00-17:00, S: 08:00-16:00;
2) Calea Mosnitei nr. 2 – 4; Program: L-V: 09:00-19:00, S: 08:00-16:00;
3) Aleea Avram Imbroane nr. 70 Program: L-V: 09:00-19:00, S: 08:00-16:00;
4) Calea Torontalului nr.94 Program: L-V: 09:00-19:00, S: 08:00-16:00.

Informatii despre acest serviciu, inclusiv despre colectarea de la domiciliu, se pot obtine apeland numarul de telefon din Call Center 0374 885692 sau accesand website-ul companiei RETIM – https://retim.ro/service/colectare-deee/

Primarul municipiului Timisoara, Dominic Fritz, a anuntat recent ca administratia locala doreste sa extinda aceste centre de colectare pentru a fi cat mai accesibile timisorenilor si primii pasi vor fi facuti in acest an. (I.P.)

 

Leave a Reply