Un procuror militar, general de brigada magistrat, numit la conducerea Corpului de control al ministrului Justitiei, pentru o perioada de 3 ani

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotarat, in sedinta din 8 februarie, detasarea la Ministerul Justitiei – Directia Corpul de control al ministrului a domnului Corbu Ionel, prim-procuror militar la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, pentru o perioada de 3 ani, incepand cu data de 14.02.2022.


Decizia a fost luata in unanimitate, iar propunerea a fost adoptata dupa suplimentarea ordinii de zi a sedintei.

Corbu Ionel, general de brigada magistrat, a fost seful direct al lui Bogdan Ciprian Pirlog, co-presedinte al unei cunoscute ONG-uri din domeniul Justitiei, Asociatia „Initiativa Pentru Justitie”.

Postul de sef la Directia Corpul de control al ministrului Justitiei a fost detinut pana in octombrie 2021 de Tirlea Adrian, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti,  fost presedinte al Biroului Electoral al Municipiului Bucuresti la alegerile locale din 2020.

El fusese numit in functie la Ministerul Justitiei la mijlocul lunii aprilie 2021, dupa ce ministrul de atunci, Stelian Ion, a solicitat detasarea acestuia pentru o perioada de 3 ani, incepand cu data de 20.04.2021.

Dupa demiterea lui Stelian Ion si ruperea coalitiei PNL – USR, Adrian Tirlea a solicitat Sectiei pentru Procurori al CSM sa dispuna incetarea detasarii sale in cadrul Ministerului Justitiei, incepand cu data de 15 octombrie 2021. 

In consecinta, Sectia pentru procurori a CSM a adoptat in unanimitate, prin vot direct si secret, incetarea detasarii dupa doar 6 luni de mandat. (V.E.)

Leave a Reply