Refugiatii din Ucraina, calatorii gratuite cu trenul, in Romania! „Oamenii circula gratuit si vor circula, in continuare, pe tot parcursul acestor evenimente”, a anuntat ministrul Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anuntat, astazi, ca garniturile CFR Calatori au fost suplimentate cu vagoane pentru a asigura calatoriile gratuite pentru refugiatii din Ucraina.


“CFR sprijina si acum. S-au suplimentat toate garniturile de tren dinspre Suceava. Vin cinci garnituri de tren zilnic. Pe fiecare din aceste garnituri de tren s-au adaugat vagoane.

In plus, oamenii circula gratuit in Romania si vor circula in continuare pe tot parcursul acestor evenimente pe care, sigur, cu totii cred ca ni le dorim sa fie cat mai scurte, iar pacea sa revina in Ucraina”, a spus Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor afirma ca pe distanta Suceava – Bucuresti si retur au fost introduse 10-12 vagoane in plus pe zi, iar pe relatia Sighet – Bucuresti, 1-2 vagoane suplimentare.

De asemenea, el precizeaza ca traficul de marfuri a crescut in Portul Constanta.

“Noi facem acest transport gratuit, dar nu doar CFR. In Portul Constanta traficul cu marfuri care venea pe Odessa si a fost schimbat pe Constanta, fiind situatia in portul Odessa. Sunt in jur de sase-sapte mii de containere pe zi. Parte dintre ele sunt destinate Republicii Moldova, pentru ca si Republica Moldova, parte din aprovizionare, o facea de la Odessa.

CNAIR-ul a facut un culoar special pentru transportul acestor acestor containere din portul Constanta la Vama Albita. Si acest acest tip de transport este scutit de tot ceea ce inseamna taxe de drum, de greutate si asa mai departe”, a conchis Grindeanu. (Mara Ion)

Leave a Reply