Jandarmul Hajdu Atilla, noul director al Politiei Locale Timisoara, a depus juramantul la preluarea oficiala a functiei. VEZI cine vor fi adjunctii sai

Noul director al Politiei Locale Timisoara, jandarmul Hajdu Attila, care a castigat concursul organizat de Primaria Timisoara pentru aceasta functie, a depus juramantul de functionar public si si-a preluat, oficial, mandatul de conducator al politistilor locali.


Ceremonia s-a desfasurat, astazi, la sediul Politiei Locale Timisoara, in prezenta primarului Dominic Fritz si a viceprimarului Cosmin Tabara, dar si al celor doi adjuncti ai noului director executiv, Domasnean-Urechiatu Dumitru, fostul comandant al politistilor locali, si Cristina Scutariu.

In acest context, primarul Timisoarei a subliniat ca este nevoie de profesionalizarea Politiei Locale, de prezenta in strada mult mai mare, in cartiere, in contact cu cetatenii, sa inspire respect si sa se asigure ca Timisoara este un oras in care toata lumea respecta regulile citadine.

„Domnul Hajdu este un jandarm experimentat, a fost comandantul structurii de actiuni speciale si anti-teroriste din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Timis, in ultimii ani a fost sef la Resurse umane si asta inseamna ca este un om al actiunii, care stie meseria de politist, dar este si un om care pune un accent foarte mare pe dezvoltarea profesionala, pe formarea si selectia politistilor.

Ne dorim ca politistii locali sa inspire respect si sa se asigure ca Timisoara este un oras in care avem reguli care sunt urmarite de toti, indiferent cati prieteni ar avea unul sau altul, atunci cand vine Politia Locala esti tratat ca orice cetatean”, a cerut primarul Dominic Fritz, exprimandu-si convingerea ca noul director va readuce legea si ordinea pe strazile Timisoarei.

Noul director al Politiei Locale si-a exprimat certitudinea ca va face echipa cu angajatii Politiei Locale, dar si ca este nevoie de munca multa, de perfectionare, de stabilirea unor noi repere care sa apropie politistul local din strada de cetateni.

„Imi doresc ca politistii locali sa fie mai prezenti in zona scolilor, unde sa purtam discutii cu profesesorii, elevii si parintii, ca sa putem identifica din timp situatiile primejdioase pentru copii.

Ma refer la furturi, cersetorie, la fenomenul de bullying, cat si la aspectele rutiere periculoase din zona scolilor, la masinile parcate ilegal pe trotuare, care reprezinta un pericol pentru copii, la trecerile de pietoni periculoase sau in unele zone chiar inexistente. Imi doresc o prezenta activa in cartiere, piete, parcuri, vine sezonul cald, in zonele de agrement”, a precizat noul director, care a pus accent pe misiunea esentiala a politistilor, sa fie mereu langa cetatean si in sprijinul acestuia.

La ceremonie au fost prezenti sefii de servicii si de birouri din institutie si cei doi adjuncti, Dumitru Domasnean si Cristina Scutariu, care vor face echipa cu noul director. „Anul 2021 a fost un an de cotitura in care am facut pasi importanti pentru transpunerea in practica a misiunii Politiei Locale Timisoara”, a raportat, printre altele, fostul director interimar Dumitru Domasnean.

Absolvent al Universitatii de Vest din Timisoara, noul director a fost comandantul structurii de actiuni speciale si antiteroriste din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Timis, intre 2009 si 2014, apoi ofiter specialist in actiuni speciale si antiteroriste in cadrul IJJ Timis. S-a ocupat de pregatirea si formarea profesionala a jandarmilor intre anii 2018 si 2020, iar intre 2020 si 2021 a fost imputernicit seful Serviciului Resurse Umane din cadrul IJJ Timis. (V.E.)

Sursa foto: pressalert.ro

Leave a Reply