Si-au strans mainile! Negocierile de pace dintre Rusia si Ucraina, un pas inainte. „Partile au ajuns la o intelegere privind incetarea temporara a focului”

A doua runda de negocieri ruso-ucrainene desfasurata, joi, s-a incheiat cu un acord pentru o incetare temporara a focului pentru ratiuni umanitare, a anuntat negociatorul ucrainean, Mihailo Podoliak.


”Spre marele nostru regret, nu am obtinut rezultatele pe care mizam”, a scris acesta pe Telegram. Totusi, a adaugat el, ”partile au ajuns la o intelegere asupra crearii comune de coridoare umanitare, cu o incetare temporara a focului”.

The second round of negotiations is over. Unfortunately, the results Ukraine needs are not yet achieved. There is a solution only for the organization of humanitarian corridors… pic.twitter.com/0vS72cwYSX

— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) March 3, 2022

Aproximativ 90% dintre trupele ruse care fusesera desfasurate in apropierea granitei cu Ucraina se afla acum pe teritoriul tarii atacate, conform estimarilor unor responsabili americani din aparare, transmite dpa.

Insa, faptul ca sunt aduse zilnic peste granita mai multe trupe ruse nu ar trebui sa fie considerat un semn ca „puterea lor de lupta se diminueaza intr-o asemenea masura in Ucraina, incat simt ca raman fara resurse”, a prevenit un oficial american de rang inalt.

Potrivit acestuia, Rusia continua sa aiba la dispozitie resurse militare imense si trupele care sosesc nu sunt rezerve.

Conform estimarilor occidentale, Rusia masase in jur de 150.000 de militari de-a lungul frontierei cu Ucraina, inainte de invazia declansata la 24 februarie.

Oficialul american a mai precizat ca, de cand Moscova a inceput atacurile, fortele ruse au lansat peste 480 de rachete. Dintre acestea, mai mult de 230 au fost trase de pe teritoriul Ucrainei, peste 160 din Rusia, peste 70 din Belarus si mai putin de zece din Marea Neagra. (I.P.)

Sursa: aktual24

Leave a Reply