Carrefour Romania si Profi, primii retaileri care au confirmat ca au retras de la vanzare produsele din Rusia

Reprezentantii lantului de magazine Carrefour Romania au anuntat ca, din cauza invaziei Rusiei in Ucraina, au decis sa retraga de la vanzare toate produsele din Rusia. ”In lumina evenimentelor din Ucraina, Carrefour Romania si-a unit fortele cu doua ONG-uri partenere pentru a oferi sprijin refugiatilor si, in plus, a decis sa retraga de la vanzare toate produsele provenite din Rusia, decizie care va fi implementata in zilele urmatoare. In contextul actual, lantul nu intentioneaza sa plaseze noi comenzi pentru produse rusesti”, au transmis reprezentantii Carrefour Romania.


De asemenea, la solicitarea HotNews, directorul general Profi, Pawel Musial a transmis ca realmente binevenit ar fi daca producatorii si-ar muta capacitatile de productie in afara Rusiei.

In portofoliul Profi se afla doar cinci produse provenite din Rusia, printre care batoanele Snickers de la Mars, dar acestea au fost blocate de la vanzare.

”Avand in vedere ca produsele respective au fost deja achitate, consideram insa ca aceasta nu este o masura reala, care sa aiba vreo influenta asupra razboiului. Daca ar fi ca lumea sa fie cu adevarat consecventa ar trebui sa nu-si mai alimenteze vehiculele cu benzina sau motorina ruseasca dar chiar este fezabil asa ceva?

Credem ca realmente binevenit ar fi daca producatorii si-ar muta capacitatile de productie in afara Rusiei.

Dupa parerea noastra, nu gesturile simbolice dar inutile, cum ar fi afisele cu “Sustinem Ucraina” sau “Opriti razboiul” conteaza la acest moment, ci ajutorul concret oferit ucrainenilor: un acoperis deasupra capului, alimente si asistenta pentru refugiati, alimente, bandaje, dezinfectanti pentru asediati.

De exemplu, un camion cu astfel de ajutoare Profi se apropie chiar acum de granita cu Ucraina iar zilele trecute am trimis primariei din Kiev generatoare electrice si alte produse solicitate de aceasta”, a transmis directorul general al Profi. (I.P.)

Leave a Reply