FAPTE, nu vorbe! Presedintele Curtii de Apel Timisoara, despre refugiati si razboiul din Ucraina. „Sunt de apreciat compatriotii nostri care ajuta refugiatii din zona de conflict!”

Solidaritatea romanilor cu refugiatii din Ucraina, mobilizarea extraordinara din punctele de trecere a frontierei, l-au determinat pe presedintele Curtii de Apel Timisoara, judecatorul Mircea Cretu, sa transmita un mesaj de suflet oamenilor valorosi, care, in aceste zile, demonstreaza prin fapte, nu prin vorbe, ca au un potential constructiv iesit din comun.


In opinia magistratului banatean, protestatarii din Rusia nu sunt cu nimic mai prejos decat luptatorii din Ucraina care-si apara tara cu arma in mana. Se expun aceluiasi pericol, de a-si pierde viata.

Iata mesajul judecatorului Mircea Cretu:

„Oamenii cu adevarat valorosi nu sunt aceia care afiseaza, proclama valori prin declaratii frumoase si care probabil, nici nu le apartin. Faptele noastre sunt cele care ne masoara valoarea.

Protestatari rusi de la Moscova si Sankt Petersburg sunt oameni cu adevarat valorosi. Ei protesteaza contra razboiului si nu sunt cu nimic mai prejos decat cei care lupta cu arma in mana pentru libertate.

Atunci cand aperi valorile prin faptele tale, vei suporta si consecintele negative, in acest caz, inchisoarea, care pe acesti oameni, unii copii sau varstnicii nu ii intimideaza. Ma inclin in fata lor si ma rog pentru ei.

In acelasi sens, sunt de apreciat si compatriotii nostri, care probabil stiu bine ce inseamna suferinta, de a ajuta refugiatii din zona de conflict.

In plus, natiunea noastra a dat dovada in aceste zile de un potential constructiv iesit din comun, prin oameni nostri obisnuiti. Si ei sunt cu adevarat valorosi prin faptele lor si “mai europeni” decat alti “europeni”, care doar afiseaza valori la nivel teoretic.

Pacat ca acest potential al nostru nu este pus in valoare de liderii nostri.

Un lider se remarca prin faptele lui de mobilizare, organizare si coordonare a oamenilor spre echilibru si dezvoltare si nu prin obsesia de putere si avantaje personale.” (G.I.)

Leave a Reply