Politistii locali din Timisoara au amendat cu 90.000 de lei o firma din Ilfov, care a amplasat zeci afise publicitare in locuri neautorizate

Politistii locali din Timisoara au organizat, in ultima saptamana, o noua actiune de verificare a modului in care se respecta legislatia referitoare la  amplasarea sistemelor publicitare in oras. Astfel, au fost efectuate verificari si s-au constatat nereguli in ceea ce priveste modul in care sunt amplasate afisele publicitare in special pe marile artere din municipiu, precum Calea Sagului, Liviu Rebreanu, Calea Martirilor, Calea Aradului, Gheorghe Lazar, Calea Torontalului, Circumvalatiunii.


In urma actiunii s-a constatat ca o societate comerciala cu sediul in Voluntari, judetul Ilfov, a amplasat afise, prin care promoveaza evenimente, in locuri neautorizate, precum cladiri, garduri, firide de curent electric etc. Politistii locali au aplicat societatii in cauza un numar de 9 sanctiuni in valoare de 10.000 de lei fiecare, conform Legii 185/2013 privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate.

De la inceputul anului, au fost aplicate alte 33 de sanctiuni pe linia nerespectarii actului normativ mentionat referitor la amplasarea de panouri, meshuri, afise publicitare fie fara autorizatie, fie in locuri care nu sunt destinate activitatilor de promovare. (Politia Locala Timisoara – Biroul de Comunicare, Registratura si Evidenta operativa)

Leave a Reply