Aura Danielescu, cumnata vicepremierului Sorin Grindeanu, revine la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Timis

Inspectorul scolar general din Timis, Marin Popescu, a fost schimbat din functie, prin ordin al ministrului educatiei, cu doar cinci luni inainte de expirarea mandatului. In locul sau, asa cum se vehicula in ultima perioada, a fost numita Aura Danielescu, cumnata vicepremierului Sor Grindeanu, profesor in invatamantul special la Scoala Gimnaziala din Masloc.


”Incepand cu data de 11 martie 2022, inceteaza detasarea in interesul invatamantului a domnului profesor Marin Popescu, in functia de inspector scolar general, la Inspectoratul Scolar Judetean Timis. Cu aceeasi data, prof. Popescu revine la catedra rezervata”, se mentioneaza in decizia Ministerului Educatiei, din data de 10 martie 2022, semnata de ministrul Mihai Campeanu.

In acest context, este posibil ca Marin Popescu, profesor de fizica, sa se reintoarca pe postul de director al Departamentului pentru Relatia cu Mediul Preuniversitar din cadrul UVT, functie pe care a detinut-o anterior.

Marin Popescu a fost numit, pentru a doua oara, la conducerea inspectoratului scolar timisean in martie 2020, dupa expirarea mandatului celei care – ironie a sortii – se pregateste acum sa revina pe functia ocupata anterior. Intamplator sau nu, rocada a survenit chiar inainte de urmatoarele numiri pe functiile de conducere vacante din unitatile de invatamant timisene. Aura Danielescu a fost inlocuita din functie in 20 martie 2020, desi cadrele didactice din Timis au semnat o petitie in favoarea sa.

In urma cu doua saptamani, vicepremierul Sorin Grindeanu a fost intrebat de colegii de la Renasterea banateana despre revenirea Aurei Danielescu in fruntea Inspectoratului Scolar Judetean. „Atata timp cat Marin Popescu, pe care il știu de multi ani, ocupa functia prin concurs, nu poate fi schimbat. A ocupat functia prin concurs? Imi aduc aminte ca Marin Popescu a schimbat-o pe Aura Danielescu, și nu printr-un concurs. A fost numit politic. Nu știu care sunt negocierile, in acest moment, intre PSD și PNL la nivel judetean. Dar daca va fi organizat un concurs, nimeni nu va ocoli cadrul legal, nu? Toti trebuie sa il respectam. Aici, fiind vorba de o numire politica, probabil ca va exista o negociere.” (Mara Ion)

Leave a Reply