Jurnalist american, fost colaborator al „New York Times”, ucis in Ucraina! Trupele ruse au deschis focul asupra masinii in care se afla corespondentul

Un cunoscut jurnalist american, fost colaborator al „New York Times”, a fost ucis in apropiere de Kiev, dupa ce fortele ruse au deschis focul asupra autoturismului in care se afla alaturi de un coleg, care a fost si el ranit. Brent Renaud se afla in Irpin pentru a filma evacuarea civililor ucraineni, a confirmat seful politiei din regiune, citat de The Guardian.


„Invadatorii ucid cu cinism chiar si jurnalistii din mass-media internationale care incearca sa arate adevarul despre atrocitatile trupelor rusesti in Ucraina. Astazi, un corespondent in varsta de 51 de ani al New York Times de renume mondial a fost impuscat mortal in Irpen. Un alt jurnalist a fost ranit. In prezent, incearca sa scoata victima din zona de lupta”, a scris Andrei Nebitov, seful politiei din regiunea Kiev, pe Facebook.

Informatia a fost confirmata ulterior si New York Times, care a transmis ca echipa este profund afectata de veste, precizand ca Brent Renaud a lucrat in trecut pentru publicatia americana, dar ca nu era trimis de ziar acum in Ucraina, legitimatia prezentata de politia ucraineana fiind emisa acum cativa ani.

Jurnalist video premiat de-a lungul carierei, Brent Renaud, in varsta de 51 de ani, a fost impuscat cand fortele ruse au deschis focul asupra unei masini in apropiere de Irpin. Un alt jurnalist, aflat cu el in acel moment, a fost dus la spital pentru ingrijiri medicale, ca urmare a atacului. Intr-o filmare publicata pe Facebook, acesta este povesteste ca au ajuns sub focul fortelor inamice in timp ce filmau refugiatii care se evacuau. Despre colegul sau, afirma ca a ultima oara a vazut ca este impuscat in gat.

Brent Renaud si-a petrecut ultimele doua decenii producand filme documentare, reportaje si programe de televiziune impreuna cu fratele sau Craig, potrivit IMDB. El a condus o echipa de artisti valorosi, cu care a obtinut numeroase premii, printre care si premiul Peabody, si cu care a produs materiale HBO, NBC, Discovery, PBS, „New York Times” si ViceNews. Proiectele lor au acoperit razboaiele din Irak si Afganistan, cutremurul din Haiti, tulburarile politice din Egipt si Libia, lupta pentru Mosul (Irak), extremismul in Africa, violenta cartelurilor in Mexic si criza tinerilor refugiati din America Centrala. (I.P.)

Leave a Reply