Spatiul comercial detinut de fostul deputat Cornel Samartinean in centrul Timisoarei, scos la licitatie publica de primarie. „Avem de-a face cu un baiat destept!”, acuza viceprimarul Latcau

Un spatiu comercial din centrul Timisoarei a devenit marul discordiei dintre consilierii USR si PNL, la sedinta Consiliului Local din 15.03.2022, in timpul dezbaterilor pe marginea oportunitatii scoaterii la licitatie publica a locatiei in suprafata de 42,5 metri patrati, aflata pe strada Alba Iulia, si evacuarea actualului chirias.


Spiritele s-au incins dupa ce consiliera USR Paula Romocean a dezvaluit ca spatiul in discutie a fost inchiriat de la primarie, in urma cu 20 de ani, de fostul deputat Cornel Samartinean, care, in ultim zi a lunii trecut, a solicitat prelungirea contractului.

Cererea sa a fost respinsa, intrucat, potrivit datelor prezentate de Paula Romocean, firma fostului politician plateste la bugetul local o chirie de 15 euro/mp, insa a subinchiriat spatiul la un pret de 52 euro/mp. Asadar, un profit lunar de 1.400 de euro, obtinut prin subcontractarea unui spatiu apartinand domeniului public.

„In 2016, aceasta societate a solicitat primariei acordul pentru subinchirierea spatiului, acord pe care l-a si primit ilegal de la administratorul public si comisia SAD, fara avea acordul Consiliului Local. Nu stim cu cat a subinchiriat societatea spatiul, dar pot sa va spun, in baza documentelor pe care le avem anexate proiectului de hotarare, din 2019 si pana in 2022, acest spatiu a fost subinchiriat altei societati cu 52 de euro/mp”, a acuzat Paula Romocean.

In conditiile in care Cornel Samartinean a detinut, o scurta perioada de timp, sefia PNL Timisoara, a fost aparat, in sedinta de aseara, de consilierii liberali Simion Mosiu si Stefan Sandu, care i-au atras atentia USR-istei ca a devenit reprezentanta agentilor locali in consiliul local si ca pune bete in roate mediului de afacei, in timp ce avocatii Cosmin Tabara, viceprimar din partea PNL, si Roxana Iliescu, consilier local Pro Romania si fost contracandidat al politicianului-chirias la sefia PMP Timis, au insistat ca spatiul nu poate fi scos la licitatie fara o hotarare judecatoreasca in acest sens.

„Avem de-a face cu un baiat destept, care nu foloseste spatiul, ci il subinchiriaza”, a transat problema celalalt viceprimar, Ruben Latcau, care i-a luat apararea colegei sale din USR, inainte ca proiectul privind scoaterea la licitatie a spatiului sa fie supus la vot si votat de 15 dintre cei 27 de consilieri.

„Conform contractului, avem dreptul la subinchiriere. Ei nu au vrut sa prelungeasca, dar, pana la urma, sunt obligati de contract, din moment ce ne-am respectat toate obligatiile. Am avut probleme cu prelungirea si pe vremea primarului Ciuhandu, si tocmai acesta a fost un motiv pentru care, pana la urma, dupa vreo sase ani, am avut castig de cauza. Noi am dat si in judecata si pana nu se termina procesul, in mod normal, contractul merge inainte”, a declarat Cornel Samartinean. (G.I.)

Leave a Reply