Dosarul spagilor din Vama Nadlac, restituit din nou la DNA Timisoara! “Neregularitatea rechizitoriului nu a fost remediata”, a apreciat judecatorul de la Tribunalul Arad

Judecatorul de camera preliminara de la Tribunalul Arad a dispus, pentru a doua oara, restituirea catre DNA Timisoara a dosarului nr. 35/P/2019, trimis pe rolul instantei la data de 06.04.2020, sub pretextul ca  rechizitoriul ar contine anumite neregularitati.


„Constata ca neregularitatea rechizitoriului nu a fost remediata in termenul prevazut de art. 345 alin. 3 Cod procedura penala, precum si faptul ca neregularitatea rechizitoriului atrage imposibilitatea stabilirii obiectului si limitelor judecatii. Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare”, se arata in minuta instantei.

De altfel, la prima verificare a actului de sesizare a instantei, in luna ianuarie 2022, judecatorul de camera preliminara a constatat ca „acesta este nelegal, deficitar, lacunar si cu serioase carenta in privinta descrierii faptelor care au facut obiectul urmaririi penale, fapte care fie nu sunt descrise cu suficiente elemente de particularitate care sa permita stabilirea concreta a vinovatiei pretins retinute in sarcina fiecarui inculpat, fie sunt prezentate intr-o maniera contradictorie, alambicata si labirintica”!

In consecinta, a retrimis dosarul la parchet si a acordat procurorului de caz un termen de 5 zile pentru a remedia neregularitatile constatate si sa comunice instantei daca mentine dispozitia de trimitere in judecata a inculpatilor.

Se pare ca anchetatorii nu au reusit sa satisfaca pretentiile judecatorului, motiv pentru care s-au trezit cu dosarul in brate, pentru a doua oara.

Reamintim ca, in asa-numitul dosar al spgilor de la Vama Nadlac, mai multi lideri PSD din Caras-Severin si Arad sunt acuzati ca si-au exercitat influenta pentru a-si impune oameni in Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Timisoara, iar acestia au dezvoltat o adevarata afacere ilegala constand in colectarea de spagi de la transportatorii care treceau prin punctele de frontiera de la Nadlac.

Parte din banii negri ar fi ajuns chiar in sediul PSD Arad.

Fostii parlamentari PSD de Caras-Severin, deputatul Luminita Jivan si senatorul Ioan Narcis Chisalita, sunt trasi la raspundere penala pentru ca ar fi responsabili de intoarcerea lui Mirel Pascu la Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, acuzatii respinse de la bun inceput de toti trei. De altfel, dupa ce procurorii au inceput cercetarile in acest caz, organizatiile PSD din Arad si Caras-Severin au fost aproape paralizate.

Printre ceilalti inculpati trimisi in judecata se mai numara Caprar Dorel Gheorghe, la vremea anchetei – deputat si liderul PSD Arad, Tripa Florin Dan, fost deputat si secretar executiv al PSD Arad, Ispravnic Cristian Ilie, fost director general regional al DRDP Timisoara si vicepresedinte al PSD Arad, Munteanu Bogdan Andrei, fostul sef al Biroului Incasari Venturi din cadrul DRDP Timisoara, Horgea Cristian, sef al Agentiei de Control si Incasare Nadlac II si vicepresedinte al organizatiei judetene PSD Arad, Pascu Patriciu Mirel, fost sef al Departamentului Juridic din cadrul DRDP Timisoara, Lucaciu Mircea Andrei, fost sef la Departamentul Venituri din cadrul DRDP Timisoara, Miutescu Elisabeta, controlor trafic in cadrul Agentiei de Control si Incasari Nadlac II, Baetan Vasile Alin, inginer in cadrul DRDP Timisoara, Zamiska Ioan-Iaromir, controlor trafic in cadrul Agentiei de Control si Incasari Nadlac 1, si Dima Cristian, sef al Agentiei de Control si Incasari Jimbolia. (G.I.)

Leave a Reply