Investitorii in criptomonede risca sa piarda toti banii si sa cada prada inselatoriilor! Avertismentul vine de la institutiile UE de supraveghere in domeniu

Cei care au investit bani in criptomonede risca sa piarda toata investitia si sa cada prada inselatoriilor. Avertismentul vine de la organismele europene de supraveghere in domeniul valorilor mobiliare, bancar si al asigurarilor, care au dat publicitatii, joi, o declaratie comuna.


“Investitorii se confrunta cu posibilitatea foarte reala de a pierde tot in cazul in care cumpara aceste active”, se precizeaza in documentul celor trei autoritati europene.

Reuters noteaza ca aceasta declaratie marcheaza o crestere a avertismentelor directe adresate clientilor de catre institutiile UE cu privire la cripto-active.

Institutiile abilitate arata ca investitorii nu beneficiaza de protectie si nu pot face apel la compensatii in temeiul legislatiei UE privind serviciile financiare.

Organismele de reglementare europene sunt tot mai ingrijorate de apetitul consumatorilor pentru achizitia a circa 17.000 de cripto-active diferite – intre care bitcoin si ether reprezinta 60% din piata – fara a fi pe deplin constienti in privinta riscurilor.

“Investitorii trebuie avertizati asupra riscurilor publicitatii inselatoare, inclusiv prin retele sociale si influenceri. Clientii trebuie sa fie in mod special prudenti cand vine vorba de randamentele rapide sau mari promise, in special cele care par prea bune pentru a fi adevarate”, se mai spune in declaratia semnalata de Reuters. (R.G.)

Leave a Reply