Tramvai nou care costa peste 2 milioane de euro, cuprins de flacari in depoul STPT Timisoara. Compania Bozankaya din Turcia isi va trimite specialistii sa cerceteze cauza evenimentului

Unul dintre tramvaiele noi achizitionate de Primaria Timisoara de la compania Bozankaya, din Turcia, a luat foc in depoul Societatii de Transport Public Timisoara (STPT). Momentan nu se cunoaste exact de la ce a pornit focul, insa cel mai probabil este vorba despre o problema la instalatia electrica. Un fum vizibil de la mare distanta s-a ridicat deasupra unei hale in care se afla unul dintre tramvaiele noi de la firma Bozankaya din Turcia.


Focul a izbucnit tocmai la aceasta garnitura. Reprezentantii companiei Bozankaya vor veni la Timisoara pentru a cerceta cauzele incendiului de la tramvaiul care a costat peste 2 milioane de euro.

Pompierii au intervenit de urgenta cu echipaje de la Detasamentele 1 si 2 Timisoara.

”In jurul orei 16.29, a venit un apel la numarul de urgenta 112 legat de producerea unui incendiu la un tramvai Bozankaya. Detasamentele 1 si 2 cu un ofiter si 10 subofiteri intervin la fata locului cu 2 autospeciale, o autoscara si un container cu pulbere. Cand au ajuns pompierii, erau degajari mari de fum. Cauza probabila a incendiului ar putea fi o problema la instalatia electrica din zona burdufului tramvaiului”, transmit reprezentantii ISU Timis.

Conform primelor informatii, garnitura s-a aprins pe neasteptate, muncitorii au observat fumul si au sunat la numarul de urgenta 112.

Primaria Timisoara a cumparat 21 de tramvaie construite de firma Bozankaya Otomotiv din Turcia. Primele cinci garnituri au fost livrate, urmand ca celelalte sa ajunga la Timisoara, conform calendarului, pana in anul 2023.

Fiecare mijloc de transport costa 11,58 milioane de lei, cu TVA inclus, are 30 de metri lungime si o capacitate de 200 de calatori, din care 48 de locuri pe scaune. Toate costa aproape 50 de milioane de euro, din care mai bine de 80% reprezinta fonduri europene nerambursabile obtinute prin Programul Operational Regional. Restul sumei va fi acoperita de municipalitate prin credit. (I.P.)

Sursa: news.ro

Leave a Reply