Protest al politistilor din Mangalia impotriva atitudinii dictatoriale a comisarul sef Marin Dinca! „Nu suntem sclavi! Nu suntem slugi! Suntem politisti! Respectati-ne!”

Politistii din Mangalia, membri ai Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual si ai Sindicatului Europol, au protestat, astazi, in fata sediului Politiei Mangalia, reclamand atitudinea dictatoriala si comportamentul abuziv al comandantului unitatii, comisarul sef Marin Dinca.


Protestatarii au scandat „Demisia” si au afisat, in mod sugestiv, un panou cu mesajele „Nu suntem sclavi! Nu suntem slugi! Suntem politisti! Respectati-ne!”, dar si o zgarda, o lesa si o botnita, cu mesajul „Metodele manageriatului de succes”.

Acuzatiile la adresa comisarului sef Marin Dinca vizeaza modul in care le vorbeste subalternilor, cu jigniri si amenintari, dar si faptul ca, in ultimii doi ani, zeci de lucratori din cadrul unitatii politienesti din Mangalia au fost trimisi in ancheta disciplinara.

De asemenea, unii lucratori au fost amenintati ca vor fi parati sotiilor, pentru ce fac in timpul liber, fiind acuzati ca ar avea amante. Pe de alta parte, acestia reclama ca o politista a fost urmarita de colegii ei, la ordinul comandantului unitatii, si sanctionata pentru ca a mers la o sala de sport in timpul pandemiei. Ulterior, politista ar fi contestat sanctiunea si a castigat.

Politistii mai acuza ca sunt trimisi pe teren, pe alte zone decat cele pe care au competenta, iar cine il contrazice pe marele sef ajunge sa fie cercetat disciplinar.

„Protestam in fata sediului Politiei Municipiului Mangalia impotriva abuzurilor reclamate de colegii nostri, abuzuri care ar fi savarsite de catre seful acestei structuri de politie. Ii ameninta sa aplice doar amenzi pecuniare, sa nu mai aplice amenzi, spunandu-le ca el le vireaza salariul pe card in ziua de salariu, ceea ce este o anomalie.

De asemenea, ii acuza de fel si fel de lucruri nefondate, ii ameninta mereu cu cercetari disciplinare si creaza un climat organizational si un management care nu pot, in niciun caz, produce plus valoare si siguranta cetatenilor carora le asigura serviciul politienesc. Ne dorim ca aceasta practica sa inceteze si vom merge pana la a cere demiterea sau demisia.

Nu am reusit sa purtam o discutie cu dansul, am purtat mai multe discutii cu domnul inspector sef al IPJ Constanta, chestorul Adrian Constantin Gluga, incercam sa ajungem la un numitor comun.

Ce trebuie sa retina dansul este ca daca o echipa nu merge, se schimba antrenorul, nu se schimba echipa, asa cum le spune el oamenilor: „Puteti pleca, ca eu am pe cine sa aduc”. Politistul cand vine la munca trebuie sa-si faca treaba, nu sa fie stresat de cel numit comandant, care pune presiune si inventeaza fel si fel de abateri”, a declarat Vasile Zelca, presedintele FSNPPC.

De asemenea, liderul Sindicatului Europol Constanta, Daniel Avasilcai, a precizat ca nu poate exista un dialog cu comisarul sef Marin Dinca si ca se va ajunge la sesizarea parchetului.

„Prin acest protest dorim sa atragem atentia ca trebuie sa-si schimbe comportamentul sau sa se ia masuri, asa cum se iau de fiecare data cand un agent de politie greseste. Ori de cate ori am incercat sa avem un dialog, a refuzat, pentru el sindicatele nu exista, el inca se crede acum 30 de ani cand inca erau militari. Vom cotinua inclusiv cu sesizarea Parchetului, pentru ca faptele acestuia sunt si de natura penala”, a afirmat liderul de sindicat.

La jumatatea lunii martie, atat SNPPC, cat si Sindicatul Europol si Sindicatul Sidepol au reclamat abuzurile comisarului sef Marin Dinca atat conducerii Inspectoratului de Politie Judetean Constanta, cat si Ministerul Afacerilor Interne, solicitand rezolvarea prolemei. Deocamdata, cele semnalate sunt in curs de verificare. (V.E.)

One thought on “Protest al politistilor din Mangalia impotriva atitudinii dictatoriale a comisarul sef Marin Dinca! „Nu suntem sclavi! Nu suntem slugi! Suntem politisti! Respectati-ne!”

  1. Nu ca zic dar vreau sa spun ce dracu va mai trebuie si sefi , voi comandati tot voi executati asa ar trebui si cred ca sunteti new generation analfabetii functionali care nu stiti sa umblati pe strazi fara telefoane., politia e la liberul arbitru face cine ce vrea .

Leave a Reply