Mandat de arestare pentru Vladimir Putin! Fosta procuroare Carla Del Ponte a cerut Curtii Penale Internationale punerea sub acuzare a presedintelui Rusiei

Fosta procuroare de crime de razboi Carla Del Ponte cere Curtii Penale Internationale emiterea unui mandat de arestare pentru Putin: „Este un criminal de razboi”


Fosta procuroare de crime de razboi Carla Del Ponte a cerut Curtii Penale Internationale sa emita un mandat de arestare pentru presedintele rus Vladimir Putin, relateaza AFP, potrivit The Guardian.

„Putin este un criminal de razboi”, a declarat Del Ponte, 75 de ani, care a investigat crimele de razboi din Rwanda si fosta Iugoslavie, intr-un interviu pentru Le Temps.

Del Ponte, care a fost ani de zile in comisia ONU de investigare a abuzurilor de drepturi in razboiul din Siria, a subliniat ca emiterea unui mandat de arestare semnaleaza ca „munca de investigatie a fost facuta”.

„Este singurul instrument care exista care face posibila arestarea autorului unei crime de razboi si aducerea acestuia in fata CPI”, a spus ea pentru Le Temps.

Del Ponte a recunoscut ca un mandat de arestare nu inseamna neaparat ca Putin va fi arestat.

„Daca ramane in Rusia, nu ar fi niciodata cazul. Dar i-ar fi imposibil sa-si paraseasca tara si ar fi un semnal puternic ca are multe state impotriva lui”. (I.P.)

Leave a Reply