Avocat condamnat la aproape 8 ani de inchisoare, dupa ce l-a atacat cu un cutit de vanatoare de tip maceta pe baiatul care i-a livrat o pizza

Un avocat din Baroul Giurgiu a fost condamnat definitiv, miercuri, de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 7 ani si 10 luni inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de tentativa de omor, tulburarea ordinii si linistii publice si amenintare, el fiind acuzat ca in aprilie 2020 a ranit un tanar cu un cutit de vanatoare de tip maceta.


Instanta suprema a respins apelul avocatului si a mentinut sentinta aplicata de instanta de fond, Curtea de Apel Bucuresti, in 2021.

Potrivit deciziei instantei de fond, avocatul Marian Nichita a primit 5 ani si 6 luni inchisoare pentru tentativa de omor, 3 luni pentru tulburarea ordinii si linistii publice, 4 luni inchisoare pentru amenintare, pedepse contopite cu alta condamnare anterioara de 2 ani, in final el avand de executat 7 ani si 10 luni inchisoare. In plus, judecatorii au confiscat cutitul cu dimensiunea totala de 38 cm, din care lama 24 cm, folosit de Marian Nichita, conform Agerpres. De asemenea, avocatul trebuie sa plateasca familiei partii vatamate daune de 13.000 de euro.

La aplicarea acestei pedepse, judecatorii au tinut cont si de faptul ca avocatul Marian Nichita era recidivist.

Incidentul a avut loc in luna aprilie 2020, in centrul orasului Giurgiu, cand avocatul Marian Nichita a avut o altercatie cu un tanar de 26 de ani, pe care l-a lovit cu o maceta, avand o dimensiune de 38 cm.

„In fapt, in ziua de 13 aprilie 2020, in jurul orelor 17 – 17,30, in municipiul Giurgiu, in loc public, pe fondul unei discutii contradictorii, inculpatul, avocat in cadrul Baroului Giurgiu, prin utilizarea unui cutit de vanatoare, de tip maceta, a aplicat in mod repetat mai multe lovituri persoanei vatamate, un barbat in varsta de 26 de ani, fiind vizate zone vitale ale acestuia, una dintre lovituri cauzandu-i persoanei vatamate leziuni traumatice in zona umarului drept”, au precizat procurorii in rechizitoriu.

Presa locala a relatat, la vremea respectiva, ca victima era un baiat care livra pizza.

De asemenea, avocatul a amenintat mai multe persoane prezente la fata locului. (V.E.)

Leave a Reply