Primarul Timisoarei inca nu-i poate rasplati cu functii pe tinerii frumosi si liberi din USR! Concursul pentru angajarea a 22 de functionari publici, suspendat de instanta

Curtea de Apel Timisoara a respins recursul Primariei Timisoara la decizia Tribunalului Timis prin care se suspenda concursul pentru recrutarea a 22 de functionari publici. Astfel, pana la judecarea dosarului pe  fond, cand instanta poate hotara anularea concursului, examinarea candidatilor nu poate continua.


Va amintim ca acest concurs a fost lansat in decembrie 2021 si trebuia sa aiba proba teoretica pe 11 ianuarie. Cu o zi inainte de aceasta, insa, la cererea sindicatului din primariei, Tribunalul Timis a decis suspendarea procedurii.

„Respinge recursul declarat de paratii recurenti Primarul Municipiului Timisoara si Consiliul Local al Municipiului Timisoara Municipiul Timisoara impotriva sentintei civile nr.7/10.01.2022 pronuntata de Tribunalul Timis in dosar nr.5714/30/2021 in contradictoriu cu reclamantul intimat Sindicatul Liber al Salariatilor din Primaria Municipiului Timisoara si din Serviciile aflate in Subordinea Consiliului Local al Municipiului Timisoara in reprezentarea urmatorilor membri de sindicat: Chis Culita; Toc Mirela Adriana; Crisovan Florian Adrian; Belu Alina; Gosa Mirela ; Cioca Vasile Florin Alexandru , Suciu Marius llie; Hoarca Cristian , Caragiov Cristian; Astefanoaie Mioara; Cheta Vlad; Bandrabur Andrei. Obliga paratii recurenti la plata catre reclamantii intimati a sumei de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecata, reprezentand onorariu avocat diminuat”, se mentioneaza in hotararea, pronuntata, astazi, de Curtea de Apel Timisoara.

Potrivit plangerii prealabile inaintate primarului Dominic Fritz, la inceputul lunii ianuarie, Sindicatul Liber al Salariatilor a atras atentia ca organigrama veche, dupa care functiona aparatul de specialitate al primarului, este abrogata prin adoptarea celei noi, din 15 iunie. Paradoxal, si noua organigrama este suspendata de instanta, motiv pentru care nu ar putea fi organizat acest concurs, motiva reprezentantul sindicatului. Intre timp, administratia Fritz si-a mai trecut prin Consiliul Local o organigrama, insa si aceasta este contestata, atat de sindicat, cat si de o parte a consilierilor locali.

La lansarea concursului, reprezentantii primariei dadeau asigurari ca, posturile existand atat pe vechea, cat si pe noua organigrama, nu ar trebui sa fie probleme in instanta. In plus, acestia punctau si faptul ca Agentia Nationala a Functionarilor Publici a avizat si publicat anunturile de concurs. La concurs se inscrisesera 67 de candidati pentru 20 dintre cele 22 de pozitii disponibile. (Mara Ion)

Leave a Reply