Deputatul de Timis Catalin Drula sare in apararea jurnalistei Emilia Sercan! „Militia lui Lucian Bode intimideaza o jurnalista in cel mai pur stil de kompromat”

Pornind de la cazul jurnalistei Emiliei Sercan, care a denuntat o campanie de compromitere declansata de institutiile statului impotriva sa, presedintele USR, Catalin Drula, i-a acuzat pe presedintele Klaus Iohannis si pe directorul SRI Eduard Hellvig ca intentioneaza sa instaureze un sistem politic „iliberal” in Romania. „Au transformat Romania intr-o tara condusa de epoleti”, a acuzat Drula.


Un jurnalist onest a devenit tinta unui sistem mafiot de epoleti pentru ca a indraznit sa-l demaste pe prim generalul plagiator al tarii Nicolae Ciuca. Nicolae Ciuca – acest om care a declarat ca dupa cariera militara nu isi va distruge onoarea sa intre in politica. Nu numai ca a intrat in politica, dar a devenit in aceste zile un exponent al raului, un continuator al unui sistem care militarizeaza din ce in ce mai mult societatea romaneasca.

Fie ca vorbim de partide, unde vedem ca PNL va ajunge sa fie condus de armata si de politie, care se comporta de fapt ca o militie, militia lui Lucian Bode care intimideaza o jurnalista, care scoate pozele in cel mai pur stil de kompromat, de tip Belarus, sunt oameni care pe canale oculte vor sa puna o liniste de tip iliberal peste Romania si noi ne vom lupta cu ei. Nu trebuie sa uitam aici rolul arhitectilor care predau acum stafeta: Iohannis, sprijinit de politicianul care nu a incetat niciodata sa fie politician Eduard Hellvig.

Un sef de serviciu secret nu ar trebui niciodata sa faca politica, ar trebui sa se ocupe de misiunea serviciului de informatii. Iohannis si Hellvig il pastoresc acum pe Ciuca sa devina continuatorul proiectul lui Iohannis, va fi proiectul Ciuca. Nu putem accepta ca Romania sa fie condusa de epoleti”, a afirmat Catalin Drula, intr-o conferinta de presa sustinuta, luni, la Parlament.

El i-a cerut ministrului de Interne Lucian Bode sa dea explicatii publice despre ce s-a intamplat in cazul jurnalistei Emilei Sercan si face apel la premierul Nicolae Ciuca sa inteleaga ca Romania este democratie, nu unitate militara.

Ii cerem ministrului Bode in maxim 48 de ore sa prezinte explicatii credibile, in public, altfel saptamana viitoare, USR va depune motiune simpla impotriva dumnealui. Domnului Ciuca ii cerem sa inteleaga ca aici este democratie nu unitate militara si sa inceteze sa mai blocheze investigarea plagiatului sau.

Exista institutii, CNADTCU, care ar trebui sa verifice, ma rog, se vede foarte clar, sunt zeci si zeci de pagini copiate dintr-o carte, dar avem nevoie de un verdict. Asta este in democratie: avem institutii, sistem de verificari, de control, nu dam ordine.

Premierul sa inceteze sa mai dea ordine pentru a intimida, cum s-a intamplat cu jurnalista Emilia Sercan, sa inceteze sa mai atace democratia pentru ca am luptat 30 de ani sa ajungem aici. Nu vrem un regim iliberal in Romania si dumnealui si cei care sunt in spatele dumnealui trebuie sa inteleaga asta”, a conchis Drula. (Mara Ion)

Leave a Reply