Romanii nu mai au nevoie de certificat verde pentru a intra in Bulgaria! Liber la vacante pe litoralul din tara vecina

Bulgaria a anuntat ca relaxeaza si mai mult restrictiile impuse, in ultimii doi ani, pentru combaterea pandemiei de Covid, astfel ca va renunta sa mai ceara cetatenilor din 10 state, printre care si Romania, certificatul verde la intrarea pe teritoriul ei.


Potrivit unui comunicat de presa al ministerului Sanatatii din tara vecina, incepand cu 13 aprilie, persoanele care sosesc in Bulgaria din Macedonia de Nord, Turcia, Romania, Serbia, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Israel si Egipt nu vor mai trebui sa prezinte un certificat european valid privind COVID-19 care sa ateste vaccinarea sau trecerea prin boala, informeaza agentia BTA.

In acest sens, a fost emis un ordin de catre ministrul Sanatatii, Asena Serbezova, potrivit unui comunicat de presa care a fost emis in 12 aprilie.

De asemenea, in contextul razboiului din Ucraina, personalul NATO care participa la sesiuni internationale de pregatire si contingente multinationale, precum si civilii care ii insotesc nu vor trebui sa prezinte un certificat care sa ateste vaccinarea sau trecerea prin boala, indiferent de tara din care vin. (I.P.)

Leave a Reply