DURA LEX? Un judecator condamnat pentru betie la volan a revenit in functie si judeca inclusiv dosare cu soferi trimisi in judecata pentru ca au condus sub influenta alcoolului

Judecatorul Damian Dolache de la Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal de la Curtea de Apel Bucuresti, condamnat definitiv la 10 luni inchisoare cu amanarea executarii pedepsei, dupa ce a fost prins conducand un autoturism pe drumurile publice cu o alcoolemie de 1,95 mg/l, s-a intors la Sectia I penala a instantei amintite, incepand cu data de 30 martie 2022, si judeca inclusiv dosare in apel cu soferi care au condus sub influenta alcoolului, dezvaluie presshub.ro


In 2019, judecatorul Damian Dolache a fost condamnat definitiv la 10 luni de inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului. O sentinta care a ramas definitiva dupa ce Sectia Speciala a retras apelul procurorilor.

El a ramas in continuare in functia de magistrat la Curtea de Apel Bucuresti, potrivit unei decizii date de Sectia pentru judecatori a CSM. „Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat ca nu se impune eliberarea din functie a domnului Dolache Damian, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, in temeiul art. 65 alin. 1 lit. f) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. (7 voturi in sensul ca nu se impune eliberarea din functie, 3 voturi in sensul eliberarii din functie)”, a decis Sectiei pentru judecatori din CSM, in mai 2019.

Consiliul a mai hotarat incetarea suspendarii din functie in cazul judecatorului, masura luata dupa ce dosarul lui Dolache a trecuta de faza de Camera Preliminara. Dolache a explicat in fata judecatorilor din CSM ca a cerut sa fie mutat la o alta Sectie pentru a interactiona mai putin cu justitiabilii.

„Am anticipat ca, in masura in care se va pronunta o decizie de mentinere in functie, am formulat o cerere, inca inainte de a ramane definitiva hotararea de aplicare a sanctiunii penale, de mutare la alta sectie, tocmai ca pe viitor un eventual impact sa fie redus in ce priveste afectarea profesiei si interactiunea cu justitiabilii. In acest sens, Colegiul de Conducere al instantei a incuviintat mutarea la Sectia de contencios-administrativ”, preciza Dolache in fata judecatorilor din CSM. (I.P.)

Citeste integral pe presshub.ro

Leave a Reply