Filtre rutiere cu efective de politisti marite pe soselele din Timis! Au fost aplicate 575 de amenzi, in valoare de peste 300.000 de lei, si suspendate 45 de permise de conducere

Razie cu efective marite pe soselele din Timis, in 19 aprilie, in intervalul orar 16-20, pentru cresterea gradului de disciplina rutiera, la care au participat si politisti rutieri din cadrul IPJ Arad, IPJ Hunedoara, IPJ Caras-Severin si ai Brigazii Autostrazi.


Toti au fost sub coordonarea ofiterilor Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, in total actionand 78 de politisti.

Politistii au avut in atentie conducatorii auto care nu respecta limitele legale de viteza pe principalele artere din judet, cat si indisciplina pietonala si cea in randul biciclistilor.

Astfel, in urma controalelor efectuate, politistii au aplicat 575 de sanctiuni contraventionale in valoare de 308.460 lei, dintre care 316 sanctiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteza, 78 de sanctiuni au fost aplicate pietonilor si 13 au fost aplicate biciclistilor, iar 161 de sanctiuni au fost aplicate pentru nerespectarea altor prevederi ale OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Ca masura tehnico-administrativa, au fost retinute in vederea suspendarii dreptului de a conduce 45 de permise de conducere, dintre care:

14 pentru nerespectarea limitelor legale de viteza, 17 pentru neacordare prioritate vehicule, 1 pentru  neacordare prioritate pietoni, 7 pentru efectuarea depasirilor neregulamentare, 1 pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si 5 pentru alte abateri.

Totodata, au fost retrase 11 certificate de inmatriculare si a fost constatata o infractiune rutiera (conducerea unui autovehicul fara a detine permis de conducere).

Politistii vor continua actiunile punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Avand in vedere ca ne aflam in saptamana premergatoare sarbatorilor pascale si majoritatea cetatenilor se indreapta catre destinatiile alese pentru a-si petrece minivacanta, politistii va recomanda in continuare sa manifestati o atentie sporita in trafic, astfel incat sa ajungeti in siguranta –atentioneaza IPJ Timis, miercuri 20 aprilie 2022. (V.E.)
Leave a Reply