Care a fost rolul lui Eugen Milutinovici in mutarea abuziva a unui politist de la Recas la Lugoj. Fostul secretar general al PSD Timis, audiat la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Fostul secretar general al PSD Timis, Eugen Milutinovici, a fost audiat de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul coruptiei de la varful Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, in care a fost trimis in judecata de procurorii DNA, alaturi de alti inculpati celebri, printre care fostul inspector sef, comisarul sef Sorin Muntean, si fostul inspector sef adjunct, comisarul sef Florin Bolbos.


Fostul politician, acum in varsta de 70 de ani, a fost condamnat de Curtea de Apel Timisoara, in vara anului trecut, la 2 ani si opt luni de inchisoare cu suspendare si efectuarea a 60 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii, dupa ce judecatorii primei instante au stabilit ca a avut un rol infractional in cazul transferului abuziv al unui agent de politie de la Recas la Lugoj, insa acesta isi sustine, in continuare, nevinovatia si a declarat apel.

In sedinta publica din 8.03.2022, Eugen Milutinovici a precizat ca-si mentine declaratia data anterior, ca nu are nimic de adaugat si ca este de acord sa raspunda la toate intrebarile ce-i vor fi adresate. De asemenea, a subliniat ca, din 2004, nu mai este membru al vreunui partid politic.

“Referitor la interventia telefonica facuta catre Muntean Petru Sorin, arat ca eu am intrebat doar ce se intampla cu dl Duma Dumitru, avand in vedere ca eu stiam de la Recas, cunoscandu-l pe primar (Pavel Teodor, foto 1), cu care mai discutam din cand in cand, ca sunt probleme intre primar si politistul Duma Dumitru, pe care il cunosc, de asemenea, de mult timp. Am aflat de la primar ca s-au inaintat documente catre Inspectoratul Judetean de Politie, catre Consiliul Judetean si Prefectura si i-am telefonat domnului Muntean Petru Sorin, cunoscandu-l bine, pentru a-l intreba daca stie ceva despre mutarea lui Duma. Eu nu i-am cerut sa il mute, nu am nicio competenta in acest sens.

Dumnealui mi-a raspuns ca, de cateva zile, a venit aprobarea de la IGPR si ca urmeaza mutarea sa. Eu nu aveam niciun interes, iar primarul avea interes in bunul mers al comunei, pentru ca oprea tot felul de masini, carora le gasea orice fel de chichita, considerandu-i pe conducatorii auto ca fiind oamenii primarului, care l-au votat in anul 2012.

Dl Duma era in relatii de prietenie cu fostul primar si am auzit vorbindu-se prin Recas, oras in care am crescut, ca nu se lasa pana nu-l da jos pe primar. Sunt nevinovat, nu am facut niciun rau nimanui”, a declarat Eugen Milutinovici.

Desi a demisionat din partid in 2004, in urma unor scandaluri provocate de fiii sai, fostul secretar general al PSD Timis se pare ca mai avea destula influenta pe langa liderii social-democratilor banateni, chiar si dupa 10 ani de la iesirea din politica, intrucat a recunoscut ca l-a condus pe primarul Recasului la prefectul de atunci al judetului.

“Pe prefectul Eugen Dogariu (martor in acest dosar n.r.) l-am sunat sa ii spun ca primarul vrea sa mearga sa depuna hartii privitoare la mutarea lui Duma Dumitru. L-am condus pe primar la prefectura, iar discutia acestuia cu prefectul s-a rezumat la inregistrarea unei sesizari. L-am condus pe primar la prefect pentru ca il cunosteam atat pe acesta, cat si pe prefect”, a mai precizat Eugen Milutinovici.

Pentru a inlatura orice suspiciune de trafic de influenta pe linie politica, fostul secretar general al PSD Timis a mai mentionat ca, din 2004, de cand a demisionat din partid, nu a mai sustinut vreun candidat si nici nu si-a exprimat public optiunile politice. “Nu am facut donatii catre nici un partid politic si nici nu am sa fac”, a conchis fostul politician social-democrat. (G.I.)

Leave a Reply