Comandantul Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara, cercetat de procurorii militari pentru lovirea inferiorului. Colonelul Stroe Eduard-Valentin s-a batut cu un subofiter

Procurorii militari din Timisoara au deschis un dosar penal pentru lovirea inferiorului (115/P/2022) si cerceteaza imprejurarile in care un incident extrem de grav s-a produs chiar in sediul Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara, in urma unei plangeri depusa de un subofiter din aceasta unitate de elita a Jandarmeriei Romane.


Militarul a reclamat faptul ca, in 23.03.2022, a fost agresat de comandantul unitatii, colonelul Stroe Eduard-Valentin – imputernicit la comanda Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara in luna decembrie 2021, dupa pensionarea colonelului Remus Cimpan -, pe fondul unei discutii ce viza conditiile neconforme de munca.

„Pe un subofiter care a fost mai vocal l-a lovit in timp ce acesta se afla in serviciu, la dispecerat, acesta necesitand 7 zile de ingrijiri medicale, conform certificatului emis de IML Timis. La Pachetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Timisoara a fost deschis un dosar penal privitor la fapta de lovire a inferiorului”, ne-a dezvaluit un jandarm de la Gruparea Mobila Timisoara.

Colonelul Stroe Eduard-Valentin, care se lauda ca este sustinut de PNL si ca, atata timp cat la conducerea MAI se afla un liberal, nu va pati nimic, a devenit agresiv in timpul unei discutii despre conditiile neconforme de munca, generate de comasarea mai multor servicii pentru a elibera un birou, in care-si desfasoara activitatea purtatoarea de cuvant a unitatii.

„S-au batut cu pumnii si picioarele, subofiterul a fost rasturnat peste o masa. A sunat la 112 si a venit un echipaj de la Sectia 4 Politie. Ei au sesizat Parchetul Militar, apoi a fost depusa o plangere penala, la care s-a atasat si certificatul medico-legal cu 7 zile de ingrijiri medicale”, ne-a mai transmis sursa noastra din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara.

Se pare ca noul comandant al unitatii nu ar fi la prima izbucnire violenta impotriva unui coleg, incidente similare avand loc si in perioada cand a activat la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Covasna.

In aceasta saptamana, scandalul de la varful Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara va fi cercetat si de inspectorii Corpului de Control al Ministrului de Interne, care sunt asteptati in unitatea militara de pe strada Gheorghe Baritiu.

Deocamdata, nu am reusit sa obtinem un punct de vedere din partea colonelului Stroe Eduard-Valentin, insa il vom publica imediat dupa ce-l vom primi la redactie. Sa mai spunem ca, in cazul in care va fi trimis in judecata si gasit vinovat, comandantul Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara risca pana la 5 ani de inchisoare. (G.I.)

Leave a Reply