Fostul primar al Timisoarei, Nicolae Robu, sare in apararea patronilor de terase si de restaurante. „Opriti bataia de joc la adresa HORECA!”

Noul regulament al teraselor din Timisoara, gandit de echipa de specialisti indubitabili a primarului Dominic Fritz, a starnit atat revolta oamenilor de afaceri din industria ospitalitatii, cat si a fostului edil sef al orasului, tot mai incomodul Nicolae Robu.


Sub titlul „Lasati terasele Timisoarei in pace! Si mai general, opriti bataia de joc la adresa HORECA”, Nicolae Robu face o noua trecere in revista a meritelor sale in transformarea Timisoarei, dintr-un oras mort, intr-unul plin de viata si lanseaza un apel catre locuitorii orasului, a intreprinzatorilor privati din domeniu, sa boicoteze si sa combata noul regulament al teraselor.

Iata mesajul mobilizator al fostului primar Nicolae Robu:

LASATI TERASELE TIMISOAREI IN PACE! SI MAI GENERAL, OPRITI BATAIA DE JOC LA ADRESA HORECA!

Cat am fost Primar, am facut ca orasul sa devina din unul mort, unul plin de viata!

Rationamentul meu a fost: in Timisoara se munceste, iar cei ce muncesc au nevoie sa se relaxeze si au si capacitatea financiara sa-si sustina relaxarea; in plus, foarte multi dintre ei sunt tineri, iar tinerii au nevoi sporite de loisir, de socializare!

Numarul de terase s-a inzecit, au aparut o multime de restaurante, pentru toate gusturile, iar atractivitatea conferita zonei centrale pentru promenada si numarul urias de evenimente cu mii si zeci de mii de participanti, organizate de Primarie au facut sa existe clientela pentru toata multimea de localuri!

Ba frecvent, era chiar greu sa gasesti locuri! Deci, au facut ca afacerile sa mearga bine, in beneficiul antreprenorilor, angajatilor si clientilor, statului si administratiei locale, deopotriva!

Patronii unitatilor s-au preocupat sa si le faca frumoase, atractive, sa ofere servicii de calitate, pentru a fi competitivi!

Mobilizand corespunzator Politia Locala, am reusit sa starpim, practic, cersetoria si hotia in tot acest areal de loisir al orasului, ceea ce, de asemenea, a sporit atractivitatea zonei!

Am facut ca solicitarea birocratica din partea Primariei a celor ce activeaza in acest domeniu sa fie minima, dovedind faptic si prin asta pretuirea mea pentru el si pentru ei, deopotriva.

Ei bine, ma doare sufletul, acum, vazand cat de anemic a ajuns orasul nostru altadata plin de viata, cum sunt batjocoriti proprietarii de terase, restaurante, baruri etc si, implicit, prin ricoseu, cei ce s-ar fi vrut clienti ai lor!

Cum sa supui tu, Primarie, oamenii la birocratia autorizarii, cand o simpla avizare anuala ar fi suficienta si a fost suficienta ani de zile inainte de venirea in fruntea ta a unui Primar cu CV nul, care, probabil, cu complexe cumulate de-a lungul vietii -a se vedea derizoriul statutelor sale socio-profesionale!-, crede, acum, ca lumea incepe cu el!

Acest Primar ajuns in functie dupa o viata in care au alternat “performantele” de a fi activist ong-ist, somer si secretara de pensionar, impreuna cu un arhitect sef submediocru si de un consilier personal asisderea, despre care s-a scris ca ar fi triplu repetent (!!!), isi permit sa dea lectii -de fapt: sa le puna bete-n roate!- unor oameni care si-au dovedit bunul gust, priceperea, simtul antreprenorial, obtinand aprecierea timisorenilor si oaspetilor Timisoarei, precum:

  • Patricia Bociu (Zai),

  • Dan Dinu (Beraria 700, Locanda Del Corso, Hotel Del Corso),

  • Viorel Stefani (Pepper, Grill to Chill)

  • Gratian Rain (Club 21, D’Oro, Symphony Cafe, Restaurantul din Fabrica de Bere),

  • Iavor Radovancovici (Lloyd),

  • Ionel Cherciu (Tempo),

  • Zoran Bugarschi (D’arc)

  • Mircea Nicolici (Vineri 15)

  • Horatiu Dejan (Casa del Retro)

  • Proprietarii celor doua noi restaurante cu terasa, superbe, din Piata Libertatii (Whisper, respectiv Posh), etc, etc (cu scuze fata de multii nenominalizati, dar care ar fi meritat si ei nominalizarea)

Noul regulament al teraselor – ca si cel al parcarilor si ca tot ce face actuala administratie – este aberant si el trebuie combatut in consecinta! E nedrept sa sufere si in continuare cei ce au suferit cel mai mult din cauza pandemiei – de foarte multe ori, de fapt, in urma unor decizii care nu si-au avut rostul, precum carantinarea instituita de Fritz, pe care sper ca nimeni n-a uitat-o si n-o s-o uite!-

Tin sa precizez ca aprecierile mele si demersul de solidarizare in nemultumire ii are in vedere in egala masura si pe patronii de afaceri HORECA locati in extracentru, chiar daca mai sus am facut referiri concrete doar la cativa dintre cei din centru!” (I.P.)

Leave a Reply