Un fost judecator din Timisoara a lansat un atac dur la adresa guvernantilor, dupa scandalul provocat de hocheistii romani care au cantat imnul Tinutului Secuiesc. „Fac ungurii legea la noi in tara?”

Un fost judecator din Timisoara cere demiterea ministrului Sportului, Eduard Novak, dupa scandalul provocat de hocheistii romani prezenti la Campionatul Mondial din Slovenia, care, duminica, la finalul meciului jucat impotriva Ungariei si pierdut cu 2-4, au cantat imnul Tinutului Secuiesc, alaturi de sportivii maghiari.


Sorin Gheorghisan si-a desfasurat activitatea la Judecatoria Timisoara, iar dupa trecerea in avocatura nu mai este legat de obligatia de rezerva impusa magistratilor, astfel ca, intr-un ton nationalist, a lansat un atac dur la adresa actualilor guvernati, carora le cere sa apere demnitatea nationala a romanilor si sa dispuna masuri urgente si exemplare.

„Cat putem fi de prapaditi? Fac ungurii legea la noi in tara? Cum sa se prezinte un ministru roman imbracat ungureste in public, sustinandu-si cu tupeu atitudinea, aproband manifestari antiromanesti si sa mai fie in functie in secunda doi?

Bai inconstientilor de la putere, ce mama dracului asteptati? Chiar am ajuns culmea autodiscreditarii, autodeprecierii, performeri impotriva propriilor interese nationale? Tembelilor, daca tot sunteti IMPOTENTI nationali, macar invatati, retardatilor, de la vecinii (asupriti de aceleasi “griji” europene “parintesti”), cu sange in instalatie!”, este mesajul postat de Sorin Gheorghisan, fost ginere al fostului prefect de Caras-Severin, pe pagina sa de socializare.

Acest apel vine la doar doua zile dupa ce ministrul Transporturilor, social-democratul Sorin Grindeanu, i-a cerut ministrului Sportului, Eduard Novak (UDMR) sa ia masuri „urgente”, dupa ce nationala de hochei a Romaniei a cantat imnul secuiesc la meciul cu Ungaria.

„Ca timisorean inteleg perfect ce inseamna sa traiesti intr-o comunitate multiculturala si multietnica, in care toata lumea este respectata. Nu pot insa sa inteleg si sa tolerez gestul infam al hocheistilor din nationala Romaniei care au cantat asa-zisul imn al Tinutului Secuiesc”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Ca raspuns la aceasta solicitare a vicepremierului, liderul Grupului UDMR din Camera Deputatilor, Csoma Botond, s-a declarat socat de faptul ca liderii politici se coincentreaza asupra unei teme false si a explicat ca imnul Tinutului Secuiesc nu este un catec impotriva Romaniei, ci are o valoare locala, si ca, in consecinta, nimeni nu poate fi tras la raspundere.

„Jucatorii nu pot fi trasi la raspundere nici de federatie, nici de minister pentru ca au cantat un cantec care nu este impotriva Romaniei sau a comunitatii majoritare, dar este o valoare locala a lor. La fel, nici ministrul Transporturilor nu poate fi tras la răspundere daca cineva canta intr-un tren”, a declarat Csoma Botond. (Mara Ion)

Leave a Reply