Perchezitii la SC Piete SA Timisoara! Politistii au ridicat documente privind instalarea USR-istei Catalina Jahn in functia de director adjunct

Politia Timis a deschis o ancheta la societatea Piete SA, din subordinea Primariei Timisoara, dupa ce ziarul Renasterea Banateana a dezvaluit ca la concursul pentru postul de director adjunct nu a fost impusa conditia experientei intr-o functie de conducere


Politistii din Timis au ridicat joi, 12 mai 2022, mai multe documente de la Piete SA Timisoara. Potrivit unor surse apropiate anchetei, cercetarile sunt facute intr-un dosar penal de abuz in serviciu, deschis in urma unei anchete a ziarului Renasterea Banateana, care a dezvaluit ca la concursul pentru ocuparea postului de director adjunct, pentru care a candidat USR-ista Catalina Jahn, nu a fost impusa conditia experientei intr-o functie similara, asa cum prevede legea.

 

Potrivit anchetei jurnalistice, care preia date din CV-ul Catalinei Jahn, tanara USR-ista, fost candidat la CL Timisoara si Camera Deputatilor, a lucrat un an ca „office manager” la o firma din Germania, patru ani ca „asistent manager” la o firma din Timisoara si sase ani „functionar administrativ”, tot la o firma din Timisoara.

Potrivit  OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, la organizarea concursului pentru postul de director adjunct al SC Piete SA, era obligatorie conditia vechimii intr-o functie de conducere, conditie care nu a fost impusa la organizarea concursului castigat de Catalina Jahn, scrie adevarul.ro.

“A muncit foarte mult in campanie, alaturi de Dominic Fritz si de ceilalti colegi din USR. Ajuns primar, Dominic a incercat sa-i recompenseze pe cei care au fost ajutoare de nadejde in campanie. Pe unii i-a facut consilieri locali, pe altii i-a plasat in consilii de administratie si functii de conducere pe la societatile comerciale in care Primaria Timisoara este actionar.

De aceasta data, cu Jahn Catalina, cred ca s-a cam pripit, pentru ca a fost avansata in staful Piete SA fara a indeplini conditiile legale. Am inteles ca la perchezitii era foarte speriata, a fost surprinsa plangand”, ne-a dezvaluit o sursa din echipa castigatoare a primarului Dominic Fritz. (I.P.)

Sursa: ziua de vest

Leave a Reply