45 de angajati ai Consiliului Judetean Timis au donat sange pentru semenii aflati in dificultate

In semn de solidaritate fata de cei aflati in suferinta, angajatii Consiliului Judetean Timis s-au alaturat unei campanii de donare de sange cu ajutorul cadrelor medicale de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina din Timisoara, care s-au deplasat, cu tot instrumentarul necesar, la Palatul Administrativ.


Printre participanti s-a numarat si presedintele CJ, Alin Nica, acesta subliniind importanta donarii de sange: „Felicit colegii care au raspuns pozitiv acestui demers umanitar. In interval de sase ore au fost colectati aproape 20 de litri de sange. Incurajez intreaga comunitatea sa-i sprijine pe cei aflati in situati dificile cauzate de insuficienta sangelui necesar transfuziilor. Avem semeni care pot fi salvati doar prin implicarea noastra”.

Obiectivul principal al actiunii desfasurata la CJ Timis a vizat constientizarea si sensibilizarea populatiei asupra actului de donare de sange. Acesta nu are pret, iar daruirea lui prin actul de donare sprijina sistemul medical si salveaza multe vieti omenesti.

„Am donat sange ca un act de responsabilitate sociala deoarece un gest caritabil mic din partea unui om sanatos poate avea o valoare inestimabila pentru un bolnav. Am participat si la donarea de sange de anul trecut, organizata tot la CJ Timis si o voi face ori de cate ori am posibilitatea”, a spus Cosmin Ungureanu de la Serviciul de achizitii publice.

La nivel national inca ne confruntam cu un deficit major de donatori de sange, numarul acestora fiind mult sub necesarul medical. Angajatii CJ Timis au venit in intampinarea acestei probleme prin organizarea unei campanii mobile, iar in continuare vor promova importanta actului donarii si beneficiile pe care le implica. (I.P.)

Leave a Reply