Ce faci in weekend? Iulius Town Timisoara te asteapta cu un carusel de evenimente: festival traditional banatean, experimente stiintifice, teatru pentru copii si multe altele (P)

Vreme superba, cumparaturi, intalniri la cafea cu prietenii, festival traditional, experimente stiintifice, teatru pentru copii, expozitie de reptile si multa relaxare te asteapta, in acest final de saptamana, in Iulius Town Timisoara.


Dupa o pauza de doi ani, Romanian Science Festival, primul festival national de stiinte din tara noastra, revine la Timisoara in format fizic. Cea de-a treia editie a Timisoara Science Festival are loc pana pe 21 mai si este cea mai extinsa de pana acum.

Scopul principal al evenimentului este de a sprijini educatia alternativa din Romania prin implicarea diasporei academice. Sambata, intre orele 11 si 17, in Iulius Gardens, tineri pasionati de stiinta vor participa la un targ, unde vor pune in practica numeroase experimente fascinante, la care poate participa oricine cu drag de cunoastere.

Astronomie, neurostiinte, genetica, biologie, chimie, informatica, robotica, fizica si stiintele Pamantului sunt cateva dintre ateliere stiintifice unde curiosii vor avea parte de o adevarata experienta educativa si distractiva. Acestea vor fi sustinute de mentori – cercetatori si profesionisti la universitati si companii de top din intreaga lume.

De vineri pana duminica inclusiv, Iulius Town devine locul de intalnire al iubitorilor de folclor si de produse traditionale, cu ocazia festivalului „Produs in Banat”, organizat in premiera in Timisoara. Pe langa ansamblurile populare care vor aduce in parcarea VIP (din fata cladirii UBC 3) ritmul banatean, timisorenii se vor bucura si de muzica solistilor autohtoni, timp de trei zile. In plus, timisorenii vor descoperi un targ traditional, care se desfasoara in Iulius Expo din Iulius Mall, iar in parcarea VIP pot savura preparate delicioase de la food truck-urile amplasate si se pot incarca de adrenalina intr-un parc de distractii.

Cei mici sunt invitati sa descopere aventurile Scufitei Rosii, la sezatoarea cu povesti de sambata, de la ora 17.00, din zona Iulius Expo. Duminica, sunt asteptati la o noua reprezentatie a marionetelor, de la ora 11, in Piateta Splend’or, de la demisol, unde vor urmari piesa „Ratusca cea urata”.

Acesta este ultimul weekend cand curiosii pot vizita expozitia de reptile de la Iulius Town. Intrarea este gratuita, iar cei interesati pot afla mai multe detalii despre cele 32 de animale expuse, din 26 de specii, care provin dintr-o diversitate de medii de pe intreg Pamantul. Colectia de reptile ii apartine lui Alex Fota, cel mai cunoscut terarist din Romania, al carui hobby a inceput cu mai bine de 15 ani in urma. Expozitia este localizata la etajul Iulius Mall, in zona Intersport. (I.P.)

Leave a Reply