Cererea de aparare a reputatiei profesionale formulata de catre un procuror din Timis, respinsa de Consiliul Superior al Magistraturii

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii de hotarat, in sedinta din 17 mai, sa respinga cererea de aparare a reputatiei profesionale formulata de Dan Cristian Tatar, fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Faget, cu 4 voturi impotriva si 2 voturi in favoarea magistratului banatean.


„Raportul Directiei de inspectie pentru procurori nr. 22-1421, privind cererea de aparare a reputatiei profesionale formulata de domnul Dan Cristian Tatar, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj.

Solutie: Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nu si-a insusit continutul raspunsului Inspectiei Judiciare la obiectiunile formulate de domnul Dan Cristian Tatar, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj. (majoritate: 2 voturi da, 4 voturi nu). Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea cererii de aparare a reputatiei profesionale formulata de domnul Dan Cristian Tatar, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj”, se mentioneaza in hotararea Sectiei pentru procurori a CSM.

Deocamdata, nu se cunosc motivele exacte care au stat la baza formularii cererii de aparare a reputatiei de catre procurorul din Lugoj, insa, in urma cu o luna, dupa o serie de descinderi ale procurorilor DIICOT la membrii unui grup infractional implicat in traficul de droguri de risc si de mare risc, s-a lansat informatia ca printre persoanele retinute s-ar fi aflat si Darius Tatar, fiul magistratului.

„Fiul meu nu a fost retinut niciodata, nici in dosarul asta, nici in alt dosar”, ne-a transmis, la vremea respectiva, procurorul Dan Cristian Tatar. (G.I.)

Leave a Reply