Congresul mondial de ecografie a inceput, azi, la Timisoara! Participa medici si profesori din peste 40 de tari

Federatia Mondiala pentru Ecografie in Medicina si Biologie si Clinica de Gastroenterologie si Hepatologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta “Pius Brinzeu” aduc la Timisoara oaspeti de pe sase continente, respectiv America de Nord, America de Sud, Europa, Australia, Africa si Asia de Est pentru a participa, intre 25 si 28 Mai 2022,  la  Congresul Federatiei Mondiale pentru Ecografie in Medicina si Biologie – WFUMB 2022.


In fiecare zi de congres, simultan, in opt sali de conferinte, vor fi audiate sesiuni de comunicari stiintifice, cursuri si lucrari de specialitate in domeniu, vor fi prezentate noi ghiduri pentru aplicatii in ecografie si modalitati de adoptare a eforturilor depuse in cercetare de catre echipe din intreaga lume.

Lucrarile congresului sunt considerate evenimenul mondial al anului in ecografie astfel ca cele peste 40 de state participante sunt reprezentate la varf  de medici si profesori implicati in practica clinica si in cercetare in Grecia, Israel, Franta, Japonia, Oman, Paraguay, Austria, Canada, Venezuela, Taiwan, Ukraina, Korea de Sud, Tunisia, Germania, Italia, Olanda, Fiji, Danemarca, Elvetia s.a.

Ecografia sau  sonografia este o tehnica de explorare imagistica neinvaziva ce ofera informatii si diagnostic in timp real. Un dispozitiv pus in contact cu pielea produce unde sonore de inalta frecventa si primeste raspuns, sub forma unui ecou, de la organele interne. Metoda este folosita din anii 50 si de-a lungul timpului a devenit un instrument indispensabil in medicina si biologie. Se poate face ecografie mamara, endovaginala, abdominala, vasculara, cardiaca, musculoscheletica  s.a.

Intre presedintii Congresului se afla si doi romani, respectiv prof. univ. dr. Ioan Sporea si prof. univ. dr. Alina Popescu, alaturi de reprezentanti din Germania si Brazilia.

Lucrarile, sustinute in limba engleza, incep, zilnic, la ora 9, in Centrul de congrese al hotelului Timisoara si vor fi sustinute si audiate de 1000 de participanti.

Clinica de Gastroenterologie si Hepatologie  este membra a Societatii romane de ecografie in medicina si Centru de Excelenta a Federatiei Mondiale de Ultrasonografie. Clinica functioneaza in SCJUT cu 12 saloane si 45 de paturi pentru pacienti, personalul medical  este implicat in domenii de cercetare si in educatie universitara si postuniversitara.

Editia precedenta a congresului a avut loc in Australia.

In Timisoara, in aceasta saptamana va fi un regal medical, reprezentat de Congresul Mondial de Ultrasonografie WFUMB 2022. Ne dorim sa aducem impreuna toata lumea medicala care utilizeaza aceasta tehnica, lume greu incercata in ultimii doi ani si tuturor celor care au raspuns invitatiei noastre, le uram  un cald bun venit la Timisoara!”, declara prof. univ. dr Alina Popescu, seful Clinicii de Gastroenterologie si Hepatologie a SCJUT. (I.P.)

Sursa foto: donna medical center

Leave a Reply