Campionatul de automobilism Women Rally 2022, gata de startul festiv de la Timisoara! Aproape 50 de femei pilot de curse isi vor tura motoarele pe un traseu de maiestrie si viteza

Prima etapa a Campionatului National Women Rally – Bosch car Service se va desfasura la Timisoara, in weekend-ul care urmeaza. Si in acest an Trofeul etapei este sustinut de Casa Auto Timisoara, iar George. Inovatie BCR ramane partenerul fidel al clasei de masini electrice.


Primul eveniment automobilistic din acest an dedicat doamnelor si domnisoarelor, desfasurat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, aduce la start 48 de masini. Ca si la editiile precedente, la start se vor alinia concurente din toata tara, 16 judete fiind reprezentate pe lista de inscrieri.

Organizatorii si sustinatorii Campionatului doresc sa continue implementarea notiunilor de conducere defensiva si proactiva la nivelul conducatoarelor auto si sa le puna la dispozitie un cadru organizat si sigur in care acestea sa isi poata testa si imbunatati abilitatile la volan, contribuind astfel la scaderea numarului de accidente rutiere.

„Anul acesta sarbatorim 120 de ani de la prima bujie cu scanteie Bosch sustinand performanta auto pentru al 5-lea an la rand, fiind partenerii campionatului Women Rally 2022. In semn de apreciere pentru femeile din randul conducatorilor auto din Romania suntem prezenti, si de aceasta data, cu caravana Bosch Car Service.

Campiontul national Women Rally se bucura de o notorietate din ce in ce mai mare in fiecare an, numarul de participante fiind in crestere si in 2022. Echipa noastra de specialistii isi ofera suportul pentru a inspecta atat masinile concurentelor, cat si ale participantilor la eveniment care doresc sa beneficieze de o verificare tehnica gratuita.

De asemenea, fiecare concurenta la raliu va beneficia de o asistenta rutiera valabila un an pe teritoriul Romaniei”, a anunta Mircea Bela, director de vanzari Robert Bosch SRL.

Evenimentul pastreaza formatul deja consacrat, incepand vineri, 27 mai, cu un briefing premergator concursului, unde organizatorii si participantele vor discuta toate detaliile ce tin de regulament si program, pentru ca totul sa se desfasoare perfect.

Tot vineri, 27 mai 2022, in Piata Iancu Huniade, incepand cu ora 18 va avea loc premierea laureatelor Campionatului 2021, pentru ca apoi, de la ora 19, spectatorii sa poata participa la Startul Festiv.

Concursul se va desfasura efectiv sambata, 28 mai, incepand cu ora 10, pe un traseu special amenajat la Shopping City Timisoara. Organizatorii le-au pregatit concurentelor atat viraje de viteza, cat si ace de par sau sicane unde isi vor demonstra agilitatea la volan. Vor fi doua manse de concurs in care concurentele iau startul pe rand, fiind cronometrate la sutimi de secunda. Toata actiunea va putea fi urmarita live pe canalul de facebook si pe YouTube.

Ca si pana acum, concurentele de la etapele Women Rally vor puncta intr-una din cele 5 clase, constituite conform regulamentului, in functie de capacitatea motorului si de gradul de modificare a masinii. Clasele 1, 2 si 3 sunt dedicate masinilor de strada fara modificari, cu motor termic. Women Rally este astfel locul perfect pentru a face primii pasi in motorsport cu costuri minime si folosind masinile personale, organizatorii punand la dispozitia concurentelor chiar si casti si cagule, necesare pentru ca totul sa se desfasoare in siguranta.

Clasa 4 este dedicata masinilor electrice si aliniaza la start sase concurente la prima etapa din acest sezon. Sustinuta de George, primul banking inteligent din Romania, este dovada faptului ca Women Rally accelereaza alaturi de parteneri vizionari catre un viitor mai verde, sustenabil.

“Suntem mandri si entuziasti sa fim alaturi, prin George, primul banking inteligent din Romania, Campionatului Women Rally, un proiect care faciliteaza si valorifica implicarea femeilor in lumea fascinanta a motorsportului. Am ales clasa vehiculelor electrice pentru ca privim cu incredere spre viitor si, asemenea lui George, ne place sa-l construim de acum cu ajutorul tehnologiei. Ne aliniem astfel la start cu o comunitate tanara, creativa, eleganta, care imbina intr-un mod educativ pasiunea pentru sport cu tehnologia si protejarea mediului”, a declarat Laura Mihaila, Sef Departament Marketing, BCR.

Clasa 5 este dedicata masinilor modificate sau posesoarelor de licenta FRAS cu un grad mai mare decat cel al licentelor pentru Women Rally.

Ca in fiecare an la Timisoara, masinile de deschidere vor fi tot din gama Mercedes – Benz, masini puse la dispozitie de catre Casa Auto Timisoara, si vor parcurge traseul in deschiderea concursului. Daca anul trecut, cu ocazia Women Rally Timisoara, s-a lansat noul Mercedes Benz EQA, 100% electric, anul acesta toate cele 3 masini de deschidere vor fi electrice: EQA, EQB, EQC. A.C.S Women In Motorsport se aliniaza astfel, alaturi de introducerea, acum 2 ani, pentru prima data in Romania a unei clase de masini electrice, tendintei de electrificare a motorsportului si incearca sa isi aduca aportul la crearea unui viitor verde, cu o mobilitate sustenabila.

Turam din nou motoarele, pentru al patrulea an consecutiv la Timisoara si in acest an festiv, cand Casa Auto Timisoara implineste 25 de ani de comercializare si servisare auto la cele mai inalte standarde, in vestul tarii. Am ales sa continuam traditia si sa fim parte a acestui fenomen Women Rally, unde nu este vorba doar despre automobilism, este vorba si despre frumusete, eleganta, curaj, prietenie, dovada ca doamnele si domnisoarele pot si isi doresc de la an la an sa-si depasesca limitele.

Si in acest an acordam Trofeul Casa Auto Timisoara si va asteptam sa descoperiti condusul electric de la Mercedes-EQ,  cu un model de masina pentru fiecare, pentru fashionisti, pentru familii sau pentru iubitori de adrenalina. ABC-ul mobilitatii electrice Mercedes – EQA, EQB, EQC”, a declarat Mirela Castelli, director marketing Casa Auto Timisoara.

Cele mai rapide concurente vor fi premiate la Festivitatea de Premiere din cadrul Dineului Oficial, care va avea loc sambata seara incepand cu ora 19 la Casa Auto Timisoara.

Toate informatiile legate de concurente, noutatile din timpul concursului si atmosfera Women Rally surprinsa in imagini sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro si pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament, inscriere si urmatoarele etape din acest sezon pot fi gasite pe site-ul oficial www.womenrally.ro

Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service 2022 imbina testele cronometrate de indemanare la volan cu oportunitati de socializare, notiuni de conducere defensiva si momente elegante petrecute intr-o companie inedita, care impartaseste pasiunea pentru masini si ambitia de auto-depasire. Impreuna, comunitatea Women Rally contribuie la sosele mai sigure, incurajand intr-un cadru legal si sigur dezvoltarea abilitatilor la volan si responsabilitatea in trafic, pentru toata familia.

Campionatul National Women Rally, editia 2022 este sustinut de catre Bosch Car Service.

Etapa I – Timisoara (27-28 mai 2022) a Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service 2022, Trofeul Casa Auto Timisoara, este sustinuta de catre Casa Auto Timisoara, clasa de masini electrice powered by George, primul banking inteligent din Romania, si partenerii gold: Castrol Romania, Parsa Beauty, Catena – Farmacia Inimii, Hotel Melodia, Shopping City Timisoara.

Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si a Ministerului Sportului. (I.P.)

 

Leave a Reply