Mara Bugarin, fiica unui primar din Timis, rol principal in filmul Metronom, care a castigat sectiunea „Un Certain Regard” la Festivalul de la Cannes

Mara Bugarin, o tanara de 21 de ani din Timisoara, studenta la teatru, fiica primarului localitatii Dumbravita, Horia Bugarin, face parte din distributia filmului Metronom, care a castigat sectiunea Un Certain Regard 2022, la Cannes, vineri, si are in centrul actiunii relatia de dragoste dintre doi liceeni, in Romania comunista, in anul 1972.


Metronom inseamna debutul Marei in cinematografie, dar ea  joaca de la varsta de 10 ani, in diferite spectacole la Teatrului German de Stat din Timisoara. Tanara actrita a absolventa a prestigiosului Liceu teoretic Nikolaus Lenau din Timisoara.

In anul 1972, Ana, o adolescenta de 17 ani, afla ca prietenul ei va pleca din tara definitiv in cateva zile. Cei doi indragostiti vor sa petreaca impreuna perioada de dinantea plecarii. Scenariu: Alexandru Belc, Patrick Templin. Actori principali: Mara Bugarin, Serban Lazarovici, Vlad Ivanov.

Regizorul Alexandru Belc a debutat, cu primul lui film de lungmetraj, Metronom, o productie Strada Film International, in competitia prestigiosului festival de film de la Cannes, in cadrul sectiunii Un Certain Regard.

In timp ce Ion Tiriac si Nastase joaca finala Cupei Davis impotriva Americii in 1972, doi liceeni se iubesc si scriu scrisori la emisiunea Metronom de la Europa Libera.

Cand el primeste aprobarea sa plece definitiv din tara, impreuna cu familia, ei stiu ca trebuie sa se desparta, dar nu se asteptau ca ultimele zile impreuna sa devina hotaratoare pentru intreaga lor viata. (E.T.)

Leave a Reply