SONDAJ. Razboiul din Ucraina afecteaza grav credibilitatea AUR, care si-a injumatatit procentele. Liberalii recupereaza terenul pierdut in timpul Guvernului Citu

Cel mai recent sondaj realizat de CURS arata ca partidele de opozitie USR si AUR pierd teren. PNL inregistreaza o crestere in topul preferintelor romanilor.


Fata de studiul din luna martie, PNL a crescut trei procente – in ciuda tuturor crizelor prin care Romania a trecut in ultima vreme -, ajungand astfel la 23%. La polul opus se afla formatiuni politice precum USR si AUR, care sunt in scadere (9%, respectiv 10%).

Conform datelor puse la dispozitie de sociologi, 35% dintre romani ar alege PSD daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, plasandu-i pe social-democrati in topul preferintelor. Pe a doua pozitie se afla PNL, cu 23%, urmata de cele doua partide de opozitie. Minimul de voturi ar primi PMP (6%) si UDMR (5%).

Sondajul a fost realizat pe 1067 respondenti, cu varste de peste 18 ani, cu marja maxima de eroare la nivelul intregului esantion +/-3%, la un nivel de incredere de 95%, prin metoda CATI, in perioada 19 – 26 mai. (Mara Ion)

Leave a Reply