Inca 6 luni la comanda Gruparii de Jandarmi Mobile Timisoara! Colonelul Eduard Stroe rezista, desi este cercetat de Parchetul Militar pentru lovirea unui subaltern

La nici o luna de la scandalul violent in care a fost implicat colonelul Eduard Stroe, comandantul Gruparii de Jandarmi Mobile Timisoara, in urma caruia s-a ales cu un dosar penal la Parchetul Militar de pe lan ga Tribunalul Militar Timisoara, conducerea Jandarmeriei Romane a decis sa-si arate sustinerea pentru ofiterul bataus.


Astfel, in conditiile in care imputernicirea lui Eduard Stroe la comanda jandarmilor din Gruparea Mobila Timisoara a expirat in data de 26 mai, sefii Jandarmeriei Romane au anuntat ca-i prelungesc mandatul cu inca sase luni.

Asadar, nu conteaza faptul ca irascibilul ofiter l-ar fi lovit cu pumnii si picioarele pe un subaltern, care si-a aratat nemultumirea pentru modul in care este condusa unitatea, iar victima a avut nevoie de sapte zile de ingrijiri medicale.

Generalii din fruntea Jandarmeriei Romane au decis sa gireze un astfel de comportament, considerand, probabil, ca luptatorii din Gruparea Mobila sunt caliti si obisnuiti cu loviturile, fie incasate, in unitate, fie aplicate, in misiunile de pe teren.

„Ce pot sa spun, decat ca o mana spala pe alta. In plina ancheta interna a Corpului de control, in unitatea militara din Timisoara, unde se verifica inclusiv accesul la documente secrete a unor persoane fara certificat Orniss, si in plina cercetare penala pentru lovirea inferiorului, desfasurata de procurorii militari, sa vina sefii Jandarmeriei si sa-i prelungeasca mandatul colonelului Eduard Stroe, asta reprezinta si o sfidare la adresa efectivelor de jandarmi ale Gruparii Mobile Timisoara”, ne-a declarat, sub protectia anonimatului, un jandarm din unitatea de pe strada Gh. Baritiu. (G.I.)

Leave a Reply