Stejarul plantat in centrul Timisoarei de Majestatea Sa Margareta a inceput sa se usuce! Specialistii, chemati de urgenta sa salveze copacul regal

Stejarul plantat in Piata Libertatii din Timisoara de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Romane, a inceput sa se usuce. La nici doua saptamani de la ceremonia simbolica care a marcat plantarea noului stejar, in locul celui sadit in urma cu aproape 100 de ani de Regele Ferdinand I, doi specialisti de la Horticultura au fost chemati de urgenta pentru a salva copacul.


Stejarul plantat de colegii nostri este intretinut sub supravegherea specialistilor Horticultura si a conducerii societatii noastre. Pentru ca ne dorim sa luam toate masurile posibile ca stejarului sa ii mearga bine, ne consultam si cu domnul profesor Dorin Camen, Decan al Facultatii de Horticultura si Silvicultura din Timisoara, si cu domnul profesor Petru Dragomir, sef de lucrari si Directorul Departamentului de Silvicultura al aceleiasi Facultati.

Colegii nostri au montat un sac special pentru irigare, au presarat coaja de copac la baza pentru mentinerea umiditatii si aplica cu strictete toate sfaturile primite de la pepiniera mama”, au transmis reprezentantii Horticultura Timisoara.

Specialistii sustin ca Primaria Timisoara nu a ales momentul potrivit pentru plantare.

Nu a fost neaparat momentul ideal pentru aceasta plantare, din punctul de vedere al vremii, dar fiind un moment istoric important, a trebuit marcat corespunzator. Acum facem toti pasii necesari pentru ca stejarul sa se adapteze in noua casa”, mai transmite Horticultura. (I.P.)

Sursa: ziua de vest

Leave a Reply