Cum ar trebui sa arate restaurantul din incinta Aeroportului International Timisoara, in viziunea studentilor de la Arhitectura. Bugetul eventualei investitii, maxim 1 milion de euro

Holul Bibliotecii Universitatii Politehnica Timisoara a gazduit joi, 2 iunie 2022, vernisajul unei expozitii devenite deja traditionale, ce reuneste proiectele de final de an ale studentilor din anul I de la masterul „Tendinte, materiale si tehnologii noi in arhitectura de interior” din cadrul Facultatii de Arhitectura si Urbanism, specializarea Mobilier si Amenajari Interioare.


Daca in anii trecuti, studentii erau provocati sa realizeze proiecte de amenajare a unor localuri sau restaurante de lux din statiuni celebre din lume, avand la dispozitie un buget de un million de euro, de aceasta data studentii, indrumati cadrele didactice s.l.dr.arh. Cristina-Maria Povian si arh.dr.ing Mihai Mutiu, au propus posibile variante ale unui restaurant situat ipotetic in cadrul Aeroportului International „Traian Vuia” din Timisoara.

La baza solutiilor de proiectare propuse a stat promovarea specificului romanesc, lucrarile fiind realizate de masteranzi in detaliu, incluzand restaurantul, barul, zona de lounge, hol-acces, receptie, garderobe.

Studentii masteranzi au avut ocazia astfel de a se confrunta cu o situatie identica cu cele reale, de la gestionarea bugetului (maxim un milion de euro) si alegerea materialelor, pana la stabilirea corpurilor de iluminat, a cromaticii si chiar a denumirii restaurantului, bineinteles cu incadrarea in tematica ceruta.

Au rezultat astfel propuneri deosebit de originale, evocand ideea de calatorie, de zbor si mergand de la influenta naturii si pana la traditii romanesti inspirate de culori (albastru de Voronet) sau forme (Pasarea maiastra a lui Brancusi).

Expozitia poate fi vizitata, la Biblioteca UPT, pe toata perioada lunii iunie, in cadrul programului de lucru, de luni pana joi, intre orele 9 – 20, vinerea, intre 9 – 18. (I.P.)

Leave a Reply