Se incing ceaunele langa Timisoara! Festivalul Tocanitei revine pe agenda gastronomica a comunei Dumbravita, dupa doi ani de restrictii pandemice (P)

In zilele de 12 si 13 iunie, cu ocazia sarbatorii Rusaliilor, pe agenda culturala a Primariei Dumbravita revine un eveniment cultural si gastronomic extrem de asteptat de banateni, cu invitati de seama, mancare buna si pofta de joc.


Este vorba despre Ruga Dumbravita, o manifestare de anvergura organizata de Primaria Dumbravita, Consiliul Local si Dumbravita TV.

Potrivit unui comunicat primit de la organizatori, pe scena din Parcul Central vor urca artisti cunoscuti de muzica populara si nu numai. Duminica, de la ora 18, evolueaza pe scena: Carmen Popovici Dumbrava, Mariana Susca, Toni Bagiu, Alex de la Orastie, Marius Cirnu si Ionita Ienea.

Luni, 13 iunie, in cea de-a doua zi de sarbatoare, are loc si Festivalul Tocanitei, intre orele 10 – 17,30, eveniment reluat dupa doi ani de intrerupere din cauza pandemiei. Dumbravitenii incing ceaunele intr-o intrecere deja traditionala pentru desemnarea celei mai bune tocanite la ceaun. Participarea concurentilor este gratuita, se gateste exclusiv pentru degustari, portiile de tocanita nu se vand. In afara portiilor pentru juriu, tocanita se degusta cu prietenii sau se ofera publicului, gratuit.

De la ora 18, pe scena va urca Ramona Vita.

Organizatorii asigura premiile si voia buna, iar mancarea va fi disponibila la comercianti: gratare, dulciuri, bauturi si altele. (I.P.)

Sursa foto: digi 24

Leave a Reply