Elena Udrea, resemnata, dupa ce judecatorii din Bulgaria au extradat-o in Romania. “Nu exista justitie pentru mine…”

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a declarat, imediat dupa ce instanta bulgara a decis sa o extradeze in Romania pentru a ispasi o condamnare de 6 ani inchisoare in dosarul „Gala Bute”, ca „se pare ca nu exista justitie” pentru ea in Romania sau Bulgaria.


Udrea le-a mai spus jurnalistilor, pe holurile Curtii de Apel din Sofia, ca nu poate sa-i explice fetitei ei ce se intampla, insa o va minti ca nu poate veni acasa pentru ca are ceva de facut.

„Se pare ca nu exista justitie pentru mine. Nu in Romania sau Bulgaria (…) O sa am un mesaj in zilele urmatoare pentru cei care au facut presiuni asupra judecatorilor, dar si pentru judecatorii care au acceptat aceste presiuni. Pentru decizia din 7 aprilie s-au facut presiuni asupra judecatorilor”, a spus Elena Udrea, la iesirea din sala de judecata, avand catuse la maini si flancata de politisti bulgari, informeaza Agerpres.

Intrebata cum ii va explica fetitei ei faptul ca va lipsi o vreme, Udrea a raspuns: „Credeti ca un copil de trei ani stie ce se intampla sau ca i-as spune ce se intampla? O sa-i spun din nou o minciuna, ca nu pot veni pentru ca am ceva de facut, asa cum o mint de doua luni”.

Curtea de Apel din Sofia a admis vineri cererea autoritatilor romane privind extradarea fostului ministru al Turismului Elena Udrea, care are de executat in Romania o condamnare de 6 ani inchisoare in dosarul „Gala Bute”.

Instanta din Bulgaria a dispus punerea in executare a mandatului european emis pe numele Elenei Udrea si extradarea in Romania, decizia fiind definitiva.

La inceputul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din Romania, inainte ca Instanta suprema sa confirme condamnarea de 6 ani inchisoare primita in dosarul ‘Gala Bute’.

Pe 7 aprilie, Udrea a fost prinsa de politia de frontiera din Bulgaria, in timp ce incerca sa treaca in Grecia cu un autoturism pe la punctul de trecere Kulata.

La mijlocul lunii aprilie, tribunalul districtual din Blagoevgrad a aprobat punerea in executare a mandatului european emis pe numele ei si extradarea in Romania.

Elena Udrea a atacat acest verdict la Curtea de Apel din Sofia, fara a avea castig de cauza. (I.P.)

Leave a Reply