Iesire penibila din scena a judecatorului constitutional Valer Dorneanu. “Sa ma pupe in fund, presa!”, a transmis presedintele CCR in ultima zi de mandat

Valer Dorneanu si-a incheiat penibil mandatul de judecator si presedinte al CCR. El a fost inregistrat de Libertatea in timp ce spunea „sa ma pupe in fund presa” la scurt timp dupa ce le-a multumit jurnalistilor, folosind o metafora argheziana: „Presa este un plaman prin care respira o natiune”.


„Mandatul meu ca judecator constitutional s-a incheiat. Doresc, cu aceasta ocazie, sa va multumesc pentru respectul si pentru buna noastra colaborare, care m-au onorat si bucurat in cei 6 ani, ca presedinte al Curtii.

Cu sinceritate, imi exprim aprecierea pentru semnificativa contributie in prezentarea cu obiectivitate a activitatii Curtii Constitutionale, in comuna misiune de a informa corect si cu celeritate societatea. Presa este un plaman prin care respira o natiune”, a transmis Dorneanu, vineri, in ultima sa zi la CCR.

O ora mai tarziu, in sediul CCR, el a resunat, din greseala, un ziarist al Libertatii. Nu si-a dat seama ca „transmitea live” ce discuta cu angajatii CCR.

Inregistrarea convorbirii arata ca in biroul fostului presedinte al CCR a avut loc un dialog in care Valer Dorneanu s-a suparat pe o angajata care ii atragea atentia ca el trebuie sa semneze niste documente. „Va semnez, sa le ia naiba, vi le semnez aici, acum”, a spus Valer Dorneanu.

In replica angajata Curtii Constitutionale aflata in biroul sau i-a raspuns: „Nu aveti cum sa le semnati acum”, explicandu-i ca de vina este „sistemul”.

In acel moment, presedintele CCR s-a enervat si s-a rastit la femeie, spunandu-i ca nu mai are timp sa astepte pentru ca trebuie sa plece in tara. „O lasam balta, ca altfel innebunesc. N-am cum, mai! N-auzi ca am probleme? Trebuie sa merg la Targu Mures”, a spus Dorneanu.

Atunci, angajata i-a atras atentia ca ar putea avea probleme cu presa, care l-ar putea lua la intrebari. „Sa ma pupe, sa ma pupe in fund presa, ca am destule necazuri”, a fost raspunsul socant al lui Valer Dorneanu. (I.P.)

Leave a Reply